Monday, December 14, 2009

cerita festkum

baru nak post sebab tak cukup masa..hehehe... cerita bout our effort for festkum.


cerita waktu sebelum raya:


lepas en mi mesej tak jadi join keroncong, i've decide nak balik trus as ada latihan for show..hehe.. unfortunately tak sampai 4 hours after mesej tu, got another mesej for acoustic band for keroncong..rasa macam nak terbalik dunia aku..haiz..pening sangat.. sedih btul.


dengan berat hati aku treima untuk join festkum... haiz~ 1 day before biosystem exam, kami ada perjumpaan for song first view je.. what the heck...1 whole solid year aku tak main violin and try to play back, aku ingatkan aku still bley kekalkan skill, tak dapat jugak..balik tu penuh dengan kehampaan. so aku decide practice lagu2 yang hard... membantu sikit... tak banyak pun.


ingatkan latihan ada pas abis exam, rupa rupanya, tak de... maka aku pulang ke kampung untuk raya dengan baju ditinggalkan sedikit kat umah Hanis as dia suksis.


cerita waktu latihan


lepas raya, 30/11 aku dah start nak balik ke unimap... cari2 tiket tak de..last2 aku amik ke alor star, baru ke kangar..bodo btul..haiz~ and then sampai kangar baru dapat tau aku nye latihan start 2 ari bulan and dat day is 30/11... wtf? sabar je lah

first 2 day latihan macam bangang je...aku nye violin skill da lari... and all guys aku tak nampak cam friendly. haram lah aku nak tegor... bila dah masuk ari ketiga, suma jadi gila..bley lak wat lawak bengong..buat salah time practice pun bley gelak2 lagi. then kak ita cakap kiteorg kena gi awal ... i mean budak tarian kena gi awal.. and aku sorg je girl yang tinggal kalo aku tak ikot dorg, maka aku tinggalkan abang2 and adik2 aku practice kat perlis tanpa hanis and aku practice ngan dorang..sorry naa~

cerita waktu kat kl

untuk pertama kalinye aku berasa gila ba** nye happy jumpa bebudak band kat uitm sebab aku yang cuak tak pernah lepak shah alam tetiba kena survive alone naik uitm. sabar je lah... sampai, en Mi suruh lunch, then check in b4 gi ukm.. bukan wat ape pun, nengok je bebudak tarian ni buat rehearsal. masa dalam bas tu, pojie sn. bagi tau ada tuka sket..wtf? baru dua hari aku hilang dah bertukar? tak banyak pun sket je.. dia amik solo. habis rehearsal, trus ikut dak2 tarian balik upm, help them with their costume and their rambut atau lebih tepat lagi, tudung. nak melilit cam rambut... senang je..,.

respect ah qauyum, bley make up budak pom... aku sendiri tak pandai make up..hahaha

hurm, then balik uitm dalam bas tu macam hape je...kalo dah lelaki conqure bas satu hari alamtnya jadi umah dorg ah... by the next day tanpa tuala and baju bergantung2 bas tu akhirnya kemas..hahaha.

latihan kiteorg takdenye gi cari studio, dalam bas tu jugak practice...asal malam je gi lepak ukm support budak dikir barat yang lupa lirik and budak boria yang enjoy nak mati...huhuhuhu..suka..budak dikir barat..korang da bagus dah, just jgn lupa lirik and cari ramai org next year... mesti bley menang... guna lak lagu cek mek molek..huhu..best2. and on da way nak ke ukm tu, practice ah dari buang masa 1 hour travelling. kreatif gila bebudak ni..hahaha

cerita waktu competition

well berbaloi gi support budak dikir barat and boria sebab malam tu suma datang..hehehhe... dahlah kiteorg last contestant, sanggup bebudak ni tunggu nak support kiteorg..chaiyok ah korg..semangat unimap... actually semua ada perasaan nak menang, tapi for our team, without drummer and jack in guitar, macam mana nak menang.hehehebanyak pengajaran tahun ni...so for next year kalo nak masuk jugak bawak clip mic sendiri ye isya~ heheheh

not so sure bout it, tp, dorg kata kteorg dapat no 7..ok lah tu..from 18th performance nak ke 7 tu, what a long journey..hurm~

then, esoknye kami 'jumpa' pavillion. tak jumpa UM untuk pengumuman pemenang. pape lah... enjoy one whole day... for unimap, yang menang boria third place..ok lah tu..heheheh..gud job people.

dah ah malas nak tulis dah...

Cik Alia, nanti kalo aku de show kat kl aku bagi tau ye... as ko dah terlepas persembahan "hebat" dari aku...hahahha

saya ialah

heheh...susahkan bila kita ialah org yang banyak melibatkan diri dalam macam2 aktiviti..bukan semua orang faham kita, apa yang saya cuba jadi ialah diri saya sendiri..

random~

saya ialah seorang yang susah nak bercakap dengan mana2 lelaki dengan sesuka hati. nak bercakap mesti ada tujuan. bukan senang2 utk berhuha huha dengan random people. andai anda baru kenal saya, and you expecting to go and talk with you first, forget it... maybe prinsip atau ajaran saya mengajar untuk buat macam tu..

who ever 'interested' to make friend with me, anda kena jadi seorang yang berani untuk bercakap dengan saya... first try, maybe saya memberi respon yang sangat sedikit, 2nd try i'll try my best, 3rd try insyaAllah saya suda boleh bergurau dengan anda. saya tak suka nak memalukan org. jd, jangan risau...saya takkan biarkan anda bercakap dengan dinding..hehehe...

friedship is a very important thing to me... once you have become my friend, forever you are my friends

Sunday, November 29, 2009

kucing syndrom down

korang pernah tengok kucing syndrom down? tak pernah kan? well aku experience sesuatu yang baru masa raya aidiladha nih... aku jumpa kucing sindrom down.

well not really me who found it, my cousin. she found it infront of pah's house and kucing tu trus stick kat sini..

wayong said kucing tu cam kena kenan..sebab everytime dia walks, kepala dia kan geleng2. and dia jalan pun tak betul..kengkang kengkang... kesiannya weh... kalo dijaga betul mesti cantik..huuu~

masa ri tu, kami bg lah dia makan, then dia dapat ikan tu, kepala dia geleng2 laju laju...huhuh..kelakar je tengok..waawaw..pape pun sangat cute..haiz~ ni gambar dia


Thursday, November 26, 2009

biggest regret

well, why am i too exposed myself? maybe because i want to have the opprtunity. tapi, ianya telah menyebabkan aku susah. susah nak pikir how am i supposed to play, how am i should react on stage later. shit! alone kot violin...kalo mistake, tup tup org tunding kat aku..budus! kena aku exposed? waaaaa~

n aku menyesal aku pernah kapel..even aku single skang, tapi sungguh menyakitkan.. aku gila jeles tgk dia ngan girl dia skang nih... eloklah tu..ego lagi... tapi, kalo aku kapel ngan dia pun aku sakit gak. and sebab kapel aku jadi tak tentu arah..budus!

biggest regret juga untuk tak blaja rajin2 masa kat matrik..n nampak gayanya macam aku repeat gak mistake aku kat u...budus!

tolonglah! stop! penat! bengong sungguh..WAAAAAAAAAAAAAAA~

Friday, October 16, 2009

minggu penat + pelik

was happened to me since last week..since En. Wan texted me asking if i can join nasyid. urgh... wang ulu is bored. so i said yes... and latihan dia yang mula lambat akhir pun lambat telah menyebabkan kepenatan tahap gaban.

it happened everyday..latihan habis pukul 1 pagi... accept for jumaat habis pukul 2, and sabtu habis pukul 4.... the time taken were recorded bila aku ada atas katil nk tido ye... heh..

nseb baik nasyid masuk final, and we got third place... segala kepenatan aku terbayar apabila mendapat RM 150 + RM 50 + surat pelepasan kuliah for jumaat and isnin.. jumaa latihan, isnin rehat. hehehe

on monday sebenarnya aku dah menyusahkan group aku bila aku tak datang kelas. group kena present TITAS tapi tak leh present sebab member tak cukup..aku lah yang tak de tu.. so dorg suma call aku sebab nk tny ada surat tak. of course ada, walaupun pada masa tu, aku tak sure ada ke tak.. hehehe..aku ingat nk main tipu dah time tu.. pastu, Hanis bg tau ada surat pelepasan. nseb bek..

n, sesuatu telah berlaku.. aku tak tau lah sebab yang mana aku buat sampai dia block aku kat fb? aku komen dia kat fb pun tak pernah after dia padam post aku skali. dah paham cm tu, aku tak de dah komen dia... just aku bnyk buzz dia kat skype..... well he block kot..bukan delete... then only he delete..cm pelik je... ke dia rasa aku suka dia? heh..kalo aku tak suka ko, tak de la aku kawan..just cukup suka sebagai kawan... tak de suka suki naik pelamin nye... pelik lah plak aku.. tapi tak pe..dia dah delete, aku tak de lah nak add dia balik..what else aku tunggu, aku delete dia plak kat skype.. biarlah aku menghilangkan jejak ku dengan menukar nama..

tak pe, n the most important things is, nama pencil picit tu dah dicommercialkan oleh farid. heh! ok lah tu... tak pe...asalkan ada perkara yang mampu membuat aku gembira kat unimap nih, it will helps me to have valueable time kat sini..apa aku merepek nih..

oh ye..saya macam heartless suda bila org buat saya... actually takut sebenarnya, but pada masa yang sama, i feel comfortable with it.. thanks those yang support saya..huhu

Saturday, October 03, 2009

it's the 100 post

dalawah..suda 100 post saya... memang sure sebab before posting, i've make sure no draft left... hurm.. hari ni kehilangan sangat banyak mood... maybe it's the day of the month kot..or year? well, i'm the one who loves to main jiwa a lot... that's why i have no ears ye kawan2 ble kita dalam bas... i have sumbat sumthing...hurm~

well, today... 100 post ye... nothing much pon happened today.. just beberapa perkara yang menarik hati saya...

1st: message from ina

"isya, jd tak nak gi umah mak angkat?", hurm... i always on kalo bab gi jalan2 nih... so i call her and said, "kalo kita pegi dalam pukul 10 nak?"... n she replied, "tak mandi lagi nih"....sama lah aku pun... n then dia cnfrmkan bley lah... lalu aku trus bukak internet, online skype jap, check mesej from afiq actually..tak de pun..busy kot... diakan medic~ and telah buat kerja gila ajak my senior pegi raya umah mak angkat... mesej to Tono via skype



"nk ikot isya pergi raya umah mak angkat?"
"hah? pencil picit?" a new name in skype...sebagai kenangan pensil picit yang hilang...
"isya lah"
"owh, bla kau mau pergi ni?"
"pukul 10"
"tak pa la... ada kelas, pastu ada kawan buat open house"

huh, nseb baik..sebab at the same time dah cancel nk pergi hari ni..nak pergi esok... kalo tak, mesti buat spoil mood dia..hurm

2nd:skype

farid tersangatlah rajin buat conference room for all biosystem 2nd batch student... so, time aku online tu, syifa pun online sekali, n dialah saksi kepada setiap kekejaman yang farid ckp kat aku..heh! n that time tetba afiq hantar mesej asking me "kenapa anis tak pernah panggil afiq abang? now ni, we no longer couplekan? why don't u call me abg..norma org melayu" owh?? aku macam pelik lak..bukan b4 this pun ko yang tak bg aku panggil ko abang? ye lah abg afiq..

then terlintas pulak seniorku yang bertiga tu... selama aku ngan dorg, aku tak panggil pun abg..by that time, tono n zul je online... so kacau zul ah...

"nak tanya?"
"hurm?"
" eh, tak pe lah, tq tq" aku tatau nk susun ayat cmne.. huhuh
"pulak dah?oke" he replied..then, kalo ak tak tny, cmne plak nk tau dorg kisah ke tak?
"jap, korang tak kisah ke isy panggil korang nama je... tak de gelaran "abang" tu?"
"bila masa lak isha pnggil sy abang?hakhak, kalo ggue,gue x kesah pon"
"tu la isya tanya, selama ni isya tak pernah pggl korang abang pun. nnt korg ckp isya kurang adab pulak"
"tak de lah"

good..sorg say tak kisah...lagi dua org? tak tau lah..nnt masa yang seswai, aku tny k.

skype, conference for biosystem 2nd batch, memang best..suma leh main nyampuk je..huhu...n, bertambah lah amount org dlm skype list aku..lalal

n,cnfrm, esok gi kampung angkat..nk beraya!

3rd: air tak de

well aku sangat pelik wang ulu asek tak de air.. tiba mje,takde air..sucks! well, aku tadah air petang tadi utk mandi... nak basuh baju, tak dan la... hurm~ siot la..geram btul... aish...

tu je lah kot..laen suma bosan... facebooking pun tak dapat menambat hati aku ari ni..

aku kehilangan mood yang sangat banyak hari ni!!!!!

Tuesday, September 29, 2009

sorry lah weh~

MOHD FARID BIN MOHD YUSOFF

sorry lah weh semalam... aku betul2 ingat p3k tu kat jalan sarawak... sebab yang anta minggu lepas tu kak wana... tak pulak aku tau kat jejawi 1.......

sorry bebanyak k...
jangan emo2

Monday, September 28, 2009

cerita raya

huhu, dah balik ke wang ulu barulah aku bley nak post... bukan apa...kat umah, mama asyik membebel je bila tgk aku ngadap laptop... what can i do, mama? i'm already so addicted to the internet stuff. my fault for taking IT during my form five...it has exposed me a lot of stuff while learning it...still i didn't apply what i learn... in the end, laptop masuk virus juga~ hurm.. owh sudah mula nak merapu..

dan bila pulang ke wang ulu, internet slow plak.. i thought bila kurang org, intenet mau lalaju..hampeh~ heh~

pape pun, aku dah balik ke tempat yang mendamaikan ini... huhu..lantak ah what people wanna say bout this place, bg aku... ok je..

owh ye raya~ tak best pun... aku telah lari kuliah dari ari khamis, as rabu malam tu tiket bas ak... terlewat bli tiket, so... sama ada aku tak balik langsung or aku amik awal... n the same day, aku siapkan suma coursework... mcm org gila buat assingment... sempat lagi main chat... huhu...by the end, siap juga~

hari rabu tu, aku decide bukak puasa ngan dilla n marina kat kangar... mmg plan aku nk kuar awal, so that aku leh buat assingment sementara tunggu bas malam nanti... tapi tak dan gak... mana taknya, bukak puasa makan cm sipot..huhu... n, aku menghabiskan masa di cc sementara nk tunggu pukul 10... hurm...

buka puasa bukan setakat aku ngan dilla n marina, tp di join si farid yang dtg dr mana ntah...hahaha, si alif, ina, fyqa n fatimah... sian si farid..sket g nk tgl bas..kalo tingal la time tu, tak tau nk ckp pe dah~

well, aku sampai kl sentral pukul 6.15 pg... n sempat gak online nk bg tau kat my housemate dah sampai kl... lepas solat subuh, tido jap kat surau kl sentral until 7, amik komuter nk balik seremban. dalam komuter tu, aku tido je...siyes, tak sihat ri tu... aku pun risau sebab aku pernah di 'suspected' H1N1... nseb baik immune..hurm~ risau yang ari tu bukan H1N1... n plg pentg risau tak dapat raya..heh~ pe menda aku mengarut nih...

sampai seremban dalam pkl 9..mama fetch me n straight forward gi tesco looking for baju raya untuk ADIK... mine... bli satu baju kurung je yang harganya RM 15--

so, no modern dress for me.. thot nak pergi ari jumaat bli baju raya... but, tak bli pun for me...still bli for my adik... biarlah..he still young... br rasa nak raya... aku ni dah 19... huhu..

at first, my dad said tak nak balik kampung... but as always, balik jugak...but a little bit late than usual... after semayang raya, kami telah pergi rumah terbuka di IPD seremban... so... telah makan daging kambing which has cause my father to fall sick... so, kami pulang ke selangor petang..lebih lewat drpd biasa..

i thot, dh besar cmni, kurang lah duit raya buat saya... bnyk jugak..alhamdulillah... tiada berbeza dr yang lepas2..just tahun ni dpt lebih sket... sebab,dorg kata masuk u..huhu...

tak lama kat kampung wan... dat nite, ayah hantar kami balik ke perak... i thot, i would like to spend my days a little bit longer di seremban, but kita hanya merancang...ngeh~ bertolak dr kampung wan di jeram selangor pukul 10.30pm sampai seremban pukul 1.15 pg..hehe.. lajunye ayah bawak... hee~

pagi tu, bangun lambat...sikit... trus bukak internet tgk tiket ketapi.... owh ada tempat..decide utk blk awal ke wang ulu. i won't do any works at home..better for me utk tak menyemakkan diri di rumah... so, lepas mandi, ajak my cousin pergi bli tiket..yes, dapat tempat tido..selesa lah saya... huhu.. balik dr beli tiket, trus siap pergi ipoh, gi raya umah adik beradik paksu... dapat duit raya tak? tak rasanya..but won't effect pun..hehhe... balik dr umah adik paksu, gi umah pah teh, the pergi ipoh, usco of course tgk cite jin notty. best... kelaka ah.

raya tiga gi umah 'kawan' kak tin, my cousin. raya 4, rumah terbuka +qeqah anak abg lan & abg ee...tiada apa menarik pon...just family ipoh said saya malu dengan mereka? tak lah... busy lah... sy kan tuan rumah... tak ckp bnyk pun dengan mereka..sorry naa~ next time we met, i'll make sure we talk a lot of things~ huhu..

duh, penat ah taip... nk upload pic kat fb, tp line tenet damn hell lembab..duh... pape pun, aku dah menulis panjang2..hahah..daa~

Monday, September 21, 2009

sekadar luahan dr hati yang.....

selamat hari raya awak... maafkan saya sebab tak pernah nak reply back when you said "i love you"... but from my heart i say now i love you... even kita tak lagi ada relation.... sedih... sebab saya tak dapat jumpa awak raya ni... i missed the smiles you make for me, i miss the laugh we have together. i really missed it. you're the one who always make me smiles, care for me before.

walau macam mana suka pun isya pada seseorang tu, tapi isya tak tahu kenapa, susah untuk isya buang perasaan sayang isya pada awak. isya harap, all of this things will end as fast as possible. coz i just can't take it anymore.

.......................................................................................................................................................................
i always say, when we love someone, put a little bit trust in him... not all, just a little bit. tp, ramai yang dapat saya lihat sekarang cuba untuk meng 'conquere' pasangan masing2. even in facebook @ friendster, suma nye jenis padam comment org bila perempuan @ lelaki tu komen post kita... pelik... masa kita dulu, tak de pun buat macam tu? kenapa dorang suma buat camtu eh?

tapi... itu cara dorang bercinta.. just be ourself right... hurm~

.....................................................................................................................................................................

tak pe lah... pape pun, selamat raya awak... even awak tak pernah komen pun blog saya, fb saya. fs saya sekarang ni, but i know, you always view me~ heh.. apa yang boleh saya harap bila saya ialah org ketiga dalam hidup awak. saya minta maaf banyak2...come to opah's place..no worries, i won't chase you using penyapu pun kalo awak datang... come as my friend...i'll keep my mouth shut from mama if she ask about us..hehehe.. daa~

i miss you damn hell~

Tuesday, September 15, 2009

i wanna post something

tp saya lupa apa saya nak post...

hurm~

owh ye..currently taking my mind away from thinking bout him..banyak nye report kena buat... hurr~

owh ye...saya akan pulang esok... semalam test so far so good..tak sia-sia kemalasan aku menyelesaikan soalan differentation. memang final answer dia tak yah expand. suka.suka.suka.

but vector ada satu soalan spoil.heh... even lecturer aku sendiri ckp soalan tu susah...what can i do... if u can do it, you're great.

hurm..ari ahad ari tu, dapat main violin..akhirnya. gembiranya saya. owh... i miss ismma... nanti nak pergi lah..tp tak de masa la...haih~

nk berbuka dah ni... i'm off~ daa~

Sunday, September 13, 2009

TITAS

from ms junainor; lecturer for TiTAS:

Attention: To all of my TITAS students on Monday 11am-1pm DKD2 Due to the 'early balik kampung syndrome', I have no choice but to postpone the test date. Those who went back home/kampung early will have no worry but, be sure to come back on time as your test will be commencing on the 29th of September, 2009 (during lecture). Test will consist of Chapter 1,2,3,&5. *Take note: Please bear in mind no excuse will be tolerated. If fail to sit for the test on time your marks will be deducted as this is the second time I have to postponed the test date.

heheh... see?? how god loves me? sebab esok ada test math... chapter vector ngan diffrentation.. tak tau ar asal, but seems like everytime sebut diffrentation, mesti mengeluh..hahaha...

gud luck la esok...

Saturday, September 12, 2009

every weekend

i have to face this:-

wang ulu tak de line at my block..bukan tak de, lambat
jazz band ari ahad yang menyebabkan kena bangun awal
kebosanan tahap dewa sebab tak de benda nak buat
going to kangar ever sunday utuk access internet
menyemakkan diri atas katil
singing without voice untuk elakkan pencemaran bunyi
tido

that's the routine every weekends... someone, please come to look at me..ngeh3

Thursday, September 10, 2009

isk...sape suruh memainkan perasaan wanita(from maasom email forwarding)

>Wanita 1: sayang, u cintakan i?
>
>Lelaki : iskk, u ni.. of course la I cinta kan u. sgt2 tau. Klo u xde mati
i..
>
>
>Wanita1: betul?
>
>Lelaki: ye sayang, I tak tipu.
>
>Wanita1: u ni, jangan la raba2 i..
>
>
>Lelaki: I raba sikit je sayang
>
>Wanita1: taknak la. . klo terlanjur mcm mane?
>
>Lelaki: kita kawen la.. I jumpa parents u
>
>Wanita1: betul? U nak kawen dengan i?
>
>Lelaki: betul sayang. . . sumpah. . u diam je .. jgn ckp ape2.. I pegang
skit2
>
>je.
>
>SETAHUN LEPAS TU. . .
>
>Wanita1 : sampai hati u. . . tipu i.. dulu u kate nak nak kawen dgn i.
tapi
>bile u dah dapat. U
>kawen dengan perempuan lain..
>
>Lelaki : I lelaki, u ingat I nak kawen dengan perempuan yang senang2 I
boleh
>dapat? I nak perempuan yang suci.. bukan mcm u. yang senang2 bagi tubuh
pada
>lelaki yang bukan bergelar suami. U ingat I bodoh nak kawen dengan u?
>
>Wanita1: sampai hati u ckp mcm tu, dulu. . mase u nak.. mcm2 janji manis u

>bagi. Tapi skrg u salahkan i?
>
>Lelaki: I lelaki . . I Cuma uji u. . tapi u bagi. . I ambil la. .
>
>
>Wanita1: U memang jantan tak guna. . I menyesal kenal dengan u
>
>Lelaki: u menyesal? Tapi I puas. . jgn lupa datang kenduri I nanti.
>
>Wanita1: u akan dapat balasannye nanti . .
>
>MALAM PERTAMALELAKI DAN WANITA2
>
>Lelaki: sayang. . . I love u so much. .
>
>Wanita2: me 2 sayang. .
>
>Lelaki: I bertuah kawen dengan u.
>
>Wanita: I pun, sayang.. I ada something nak bagitahu u
>
>Lelaki: apedia sayang?
>
>Wanita2: sebenarnya.. u bukan lelaki pertama yang tido dengan I . . I
pernah
>tido dengan semua teman lelaki i. . untuk suke2. . . cari kepuasan .. .
tapi
>bile nak kawen. . I cari lelaki baik mcm u untuk jadi suami i. . u tak
kesahkan
>?
>
>Lelaki: WHAT???????? ????????? ?
>
>ahahaha.. ape moralnye kat sini erkk. .

Wednesday, September 09, 2009

perasaan atau prinsip??

kadang-kadang, ianya mudah untuk cakap..aku takkan ambil hak orang... tapi apabila benda tu berlaku, kita sendiri terkeliru untuk pilih.

sayang pada seseorang menyebabkan aku sanggup untuk jadi 2nd girl dia. kadang2 ak terfikir, mungkin ke memang aku ditakdirkan untuk jadi orang ketiga? sanggup ke aku? jawapan aku of course tak... aku tak nak...

tapi, setiap kali dia call, aku sendiri tak mampu nak luahkan,"we shouldn't do this. she'll hurt." tak mampu. walaupun sebelum ni dia pernah menyakitkan aku.

prinsip aku kata, no couple for now. study is much much more important. jangan jadi perampas. tapi, tak tau nak cakap macam mana..

kuatkanlah diri kamu Irsya untuk katakan... "saya tak mahu kamu yang sudah ada couple.. stick with her. please...."

good luck Irsya.. malam ini malam penentuan! chaiyok!

Sunday, September 06, 2009

hate this!!

it is 8.05 am, sunday morning, in wang ulu.

tup.tap.tup.tap.tup.tap.tup.tap... bunyi tapak kasut sapelah yang sungguh annoying tu? aku la..sape lagi...n... it's in a very fast speed. sebab dah lambat nak gi ko-k.(jazz band)

ko-k start 8.00 pagi..tapi..aku dah terlewat bangun kol 7.45... so, kelam kabutlah aku bersiap. well, i have to find one shoes yang tak buat bunyi bising mcm tu nanti.. sport shoes sudah la... erk..

and pergi pengkalan asam for that jazz band...n doing nothing...owh..dah nmpk dah hari2 yang bakal bosan di UniMAP.

aku just tak reti bangun awal..life as a UniMAP students is so damn hell tired. rehat tak cukup ke? ntah...

n... aku bosan+annoy dok wang ulu.. got nothing to do, n some sort of things that annoy me much.. haih... tak pelah Irsya.. 4 tahun je.. then, you're out k.

Friday, September 04, 2009

Diserang!!!

yesterday,

baru balik dari math test, got a call from someone.. saying that i went out for dinner with her boyfriend...
hoh... bile pulak? aku bersengkang mata jawab test, bley jd nk kaco balak org. durr.

tp... aku tau sapa yang call tu from the first time she said 'hello', it's my cousin. just nk borak je.

point nya di sini.... ada cerita sket la... aku di luar,kurang sket kawan ngan pom... kalo aku hang out kl pun biasanya aku ang out ngan 2 org pom je. biasa ak kawan ngan lek..

"karena wanita ingin dimengerti", so setiap kali aku kawan ngan lelaki, i'll make sure to find out sape awek dia..kalo tak tau pun, aku just make sure dia dh d awek ke blum.

not because of hope, but, aku tak reti handle ble kena serang.. b4 this, ada je org call aku tanya hubungan aku ngan abg angkat aku,nasib baik ah pom tu dr jenis yang cool je.. dia tak yell, n when i said aku adik angkat lek tu, dia siap leh ckp, len kali, leh kuar skali. so, aku yang tak reti handle ni, cm segan gak ah..tak kuar, but still aku kenal lah awek abg angkat aku.

so, guys out there, don't lie me if i ask you. because i'm a girl, n i know what a girl need.

chowz~

Thursday, September 03, 2009

Buat Cik Alia yang nk amik jpj test hari ni...

hehehe... gud luck ah weh...
no worries..ko wink sket kat org jpj tu, sure dia bg ko lulus.huhuhu...

tak de ah...
my first test ak fail kat litar... i was definitely turun balik sebab tak masuk gear... sedih hell..melayang 70 aku... nasib baik lah jalan raya tu lulus. 17 out of 20 beb..huhuhu... kalo fail gak, tambah lg duit nk repeat 2-2

by the 2nd tme aku amik, aku lulus lah ujian kat track tu... sampai aku rasa cm nk cium tiang. hahaha..

papepun... gud luck.. even aku tau, kalo ko baca ni pun maybe pas ko dh amik lesen.. kalo lulus... congrats! kalo fail... say nothing.. hohoho

Wednesday, September 02, 2009

Sunday, August 30, 2009

gunanya sahabat...

semalam telah call Kucai, mengadu kat dia about aku yang kesedihan... sedih not only bout guys, bout friends pun...sedih..nasib baik lah dia ada...

n then, dia cakap,

"kenapa kau ni mudah sangat jatuh hati pada lek?"
"aku pun tak tau ar cai... penat dah"
"tak pe lah...bulan pose ni, abis ko kol aku ni, amik air smayang, buat solat sunat 2 rakaat, minta pd Allah, ditutup pintu hati pada lelaki buat sementara ni, minta lapangkan hati untuk belajar"
"ok"

walaupun smalam aku tak buat tp, ari ni aku try lah buat ye kucai...bukan sebab aku ikut ckp ko, tp sebab aku rasa memang aku patut buat. berterabur dah hidup aku ni.

Kucai, a friend of mine since we're form 3. dua2 perangai cm x betul je..... pernah gaduh seminggu, pastu baik balik. pernah kena skandal, tp sekejap je. junior ar buat.. haih..kami terlalu rapat... berkongsi masalah. tapi selalunya masalah tu dari aku kan Cai kan? huhuhu...

he didn't declare me as his bestfriend, but he said i'm his enemy... everyday memang akan cr gaduh.

but pape pun kan Cai, aku sayang ko gak... walaupun smalam aku kata aku tak sayang ko... hahaha. kita kawan gila2 kan? aku doakan ko dpt la pom yang takkan main2kan ko... saba' na...

thanks for being my 2nd diary
Muhammad Khusairy

Friday, August 28, 2009

miss puasa in kmpk

well..ari ni dah masuk hari ke-7 kita puasa. n everyday is just da same. kelas habis bout 6-7pm... sampai kolej, food suma dah habis....

really miss kmpk. kadang2 tengah kuliah ni, n ckp balik trus bli food, i straight imagine kmpk's cafe. even kalo turun lambat pun, still ada food untuk dibeli.... n lg save kalo turun lambat.... but, in unimap, situation is different. completely different. turun awal, banyak lauk. turun lambat.... bad day for you.

hari selasa hari tu, my class end at 7pm. sampai wang ulu, food suma dah habis...nak tak nak. kena order. in the end, makan suma pukul 8.15.

ingat kalo kat kmpk, bli food at 6.50, sampai room pukul 7.10, dah leh bukak pose with roomate. owh...best nya time tu... rindu lah situation cam tu... ble lah unimap ni nk dpt kampus tetap. maybe it will change the situation... maybe...

rindu KMPK

Monday, August 24, 2009

eyh~ sakitlah!

bukan setakat sakit badan, sakit hati, sakit kepala suma ada.. durr~ masalah ni...

eh..saya suka dialah..tapi dia ada awek... nape dia layan aku dlm phone? tak leh stick pada awek dia sorg ke? haish... bengonglah ko ni isya... kang kalo dia tak layan ko gak yang sedih..

durr~ kesian kat awek dia weh... tapi kesian lagi kat aku... si A ni, kejap layan kejap tak... bosan ah camni.. tak pe la..mesej last tu mesej awal ramadhan.. kalo dia rasa nak kawan ngan aku, dia mesej lah.. kalo tak... sorry k...

pelik tak aku ni? kejap suka, kejap nyampah..cm org tak betul.. jadi cik Nur Syahidatul Anis@ Irsya... napelah ko trap diri ko ngan lek2 ni? menyusahkan hidup je.. hehehehe

Friday, August 21, 2009

saya merindui mereka... Amat2!

matrik friend

  • Shila
  • ayu
  • a'an
  • Nadiah *gila babinye nak gi p1*
  • balkis
  • im
  • all T25
  • Anne
  • Nuyun
  • Mimi
  • Annur
  • Erna
  • Raby
  • Aty
  • ina
  • Didie

School members

  • Kucai
  • amy
  • Fida
  • haya
  • eka
  • najah
  • fizan
  • Bariah
  • 5sc1 students
  • Hamzi
  • Daus
  • all the 'gendang'ist
  • junior tarian n violin

*so hurt when i go to school and see a lot of changes there. unfortunately, i'm alone there... tak de org utk di luahkan perasaan sedih.*

Ismma Members

  • Kak hanis
  • Abg Jais
  • Abg Azhar
  • kak Aishah
  • Kak Diana
  • Kak Naqiah
  • Izzatul
  • Byry
  • helmi
  • abg Apis
  • etc

*miss u guys... i want to hang out with u guys again n again.. siyesly*

Thursday, August 20, 2009

my life as a talented person-part 3

what the heck.... pergi kelas..everyone was asking me, "irsya, which one is ur performance?"

i hate explanation... n i have to explain again n again.. so irsya, next time u'll make performance, don't tell people.

pergi kelas engineering skill macam ****.., Autocad is fine and fun, but, tak tau ar..aku seems cm blurr ngan komputer lately... still, have to do it by following all the rules in the module..

balik from engineering skills, again, start migraine.. n i have to skip kelas Biosystem.. sorry sir..not even prepare a letter pun...

tido ja.... sempat gak anta msj kat en Wan, nk p hepa, cr cd minus 1 for the performance on sunday.. n he said datang esok..

on friday, after class, si Tono wat miscol... i think miscol, becuse dia ingat aku d kelas kot.... sorry ya tono, isya betul2 problem in understanding what u said.. later, we should speak english in phone, but malay in our daily conversation...ngee~
he ask if i can sing for the closing with the band.. bagus lah... so, tak yah susah payah nak cr minus 1...

habis kelas, i went straight to kangar. herm... bli tiket bas and cr lirik lagu akan ku tunggu. haih~ penat nih.... along my way kat kangar.. i start having my headache. haih~ tak lama kat kangar, trus balik...sampai house trus tido.. that time was already 3 kot.

i woke up at 5 nearly to 6... ada 4 miscol and 8 msgs. 3 of them from Tono.

1st msg~ kalo practice pukul 3 esok nley?
2nd msg~ kalo tak leh, kte pract malam lah~
3rd msg~ kalo tak nak nyanyi pun tak pe tp reply msg ni ASAP k.

suda~ haih.. aku cam.. asal ni? durr~ aku straight anta msj " esok ptg boleh. sorry isya tido td migrain" n dia tak reply. some sort of revenge ke? ke? ke?
call dia n tak angkat. but later he reply.. good :D

the next day, kami wat latihan... so far no problem... but this time without adnan n 4 chain. drummer replace by Anip... a 4th year students... n no one replace adnan.. but his job for my song is taken by Zul (mas joko)<< have to learn to call his proper name>>

nothing different..maybe their style... maybe..

malam.. alone in house.. even ask ija teman pun, still.. takut tak bangun.., so send msg to both hartono n zul

" kalo esok ada latihan pagi, kejut isya eh..." buruk hell perangai aku.. tak reti nak bangun awal.. bout 15 mins, zul reply:
"alala..bangun lah awal2 cik adik oi..."
"erm~ in case tak sedar.. sensorg kat umah ni.." i reply
" herm ye la..nanti suh tono kejutkan"

hehhehe

bangun pagi, it is 8.30 a.m... 2 msgs from Hartono... asking kalo latihan pukul 9-12 bley tak.. then..he cancelled it.hahaha.. bagus betul sungguh memahami abang2 ku ini.

so, trus gi rehearsal, yang mana... si zul tersalah tone for the Akan ku tunggu song. hehehe.. atas pentas kot.. seb bek rehearsal.. kalo betul?
so after rehearsal sekali, trus gi latihan kat studio HEPA. to make sure kami mahir betul2.. n aku tak hafal lirik kot... haih...

malam... tak gi tempat show ngan dorg.. went wif fatimah by bus... sampai sana... sikitnya org.. hehe.. ok lah tu... dok blakang pentas.. borak with zul n tono.. asik gelak je.. hehe.. nampak zahid lalu infront of me.. kecik je orgnya.. hahaha.. dapat tangkap gambar ngan dia.. suka tak? pelik2 je aku ni. since when aku minat amik gambar ngan artis...

n then borak2 with Libren... owh~ that night was so fun...

then, time to perform.. all the musicians suma naik atas.. in addition, the band was back up by the UKR(unit kebudayaan rekreasi) band... untuk bg tak nmpak kosong... n i was busy talking with fatimah...sampai...

"ISYA! CEPAT!"

hoh..my turn... owh, relax2...

so... naik atas pentas...perform..n when i hear back my performance, 3 unobvious pitching mistakes occur during that Akan Ku tunggu song...

hehehe... tak pe lah... dah selesai pun.. redha je lah.. hehehee

sebelum perform tu, abg wan d tanya, "kalo, malam ni kena cut gak lagu mcm mana?"
"hehehe...redha je lah" hahaha

alhamdulillah, malam tu semua yang dalam list tu suma perform...

end of my life as the talented person for that week. akhirnya dapat juga saya pulang ke rumah..homesick sudah... sabar ye abg2 ku... satu hari nanti anda akan balik ke rumah juga.. thanks for the music~

Tuesday, August 18, 2009

my life as a talented person-part 2

erm.... the next day, tak de latihan, sebab bdk band join clash of the band. okays~

the next day, after habis kelas ect 100, hanta msj kat en hermi
"salam En. hermi, isya ni... nk tanya,mlm ninye transport cmne?"
"malam nnt, 4 chain amik awak"
"oh, ok"

why i ask about malam trus? sebab masa tanya ri tu, dia kata, tak mo rehearsal..so tak pk bout that.

sampai umah truz zzzzzzzzzzzzz..........

wake up from sleep there's 11 miscol and 4 msg. from En. Hermi, 4 chain n celcom. huhuuh...

msj from 4 chain " kat mana? ada sound check skang ni"
msj from en. hermi "isya, 4 chain dok kol awak nak amik awak"

owh~ bagus sungguh tido mati...trus call 4 chain, tell him. tak dtg rehersal ptg tu, n he said, he'll take me at 8 pm nnt.

8 pm, siap make up, wait for him kat bawah....8.30 br dia samapi...dia smayang maghrib kot..tu lambat. n dah sampai simpang, he got a call from either, hartono, or zul or adnan, telling suh amik hartono kat simpang... si din dah cakap dah, asal tak sampai stadium baru cakap tak de transport? hahaha

sampai stadium, lepak belakang pentas... and dorg talking bout baju, n protokol sebab tuanku raja muda ada. so, sgtlah menyampah. i hate protokol. n Adnan demam. keeps telling me kalo dia tak larat, dia main duduk je.

suddenly en. wan dtg, ask me if i can sing for penutup. so i just said, ok...

herm~ but suddenly~ 4 chain dtg...

"ada bad news" he said
"what?"
"kita kena cut satu lagu"
"good,"i said myself
"potong je lah lagu isya,"
"tak pe ke?"
"tak pe... lena diulit intan..there's a lot of skill you can exposed..."
besides, aku tak tau protokol... aku cuak that day.. so when i know, kena cut rasa cam nak jerit suka hell.

but, 4 chain discuss ngan en wan, he was about to ask to sing my song gak.. but discuss3, they play lena di ulit intan. nice~

at that time, i just think nak nyanyi lagu apa penutup ni? budak band tak de... so i have to find minus 1...no idea~

balik umah... start migrain... stupido.. don't know why~

will continue to 3rd part~

Thursday, August 13, 2009

my life as a 'talented' people??-part 1

it was monday 3 august 2009. i was sitting on my bed, baru bangun dari tido from 6.30 to 8.30 pm. bangun dr tido, i looked at my phone. no msj, no miscall. good~ means no show for convo festival.

*out from my room*

"Min, you buat apa?"
"access internet.. so slow lah uwang ulu line."
"hehehe"

*gi masak air, nak buat maggi*

air masak, and maggi siap. hehehe..maka pe lagi melantak lah...

"wah, sedapnya maggi" su said
"nak ke?"
*geleng*

after finish eating, masuk bilik... and about 5 minutes masuk bilik, tetiba

*phone ringing*

"en. Hermi?? what the heck..malam hell ni"

*angkat phone*

"hello??"
"Isya eh?"
"yup. nape?"
"awak de wat pape ke malam ni?"
"tak de. kenapa?"
"nak panggil latihan untuk malam opening convo"
"owh, la ni ke?"
"ha. bley tak?"
"erm ok... saya nak tunggu kat mana ni?"
"kat guard depan, kat futsal"
"oh, ok."

what the heck? tak mandi lagi nih! lantak ah, aku tido, bukannya beronggeng tadi.
*tukar baju, merungut ngan housemate jap, n trus turun tunggu kat futsal. lambat hell, so tengok org lalu lalang. heh! tak lama pastu, chain dtg. good. malu aku dok situ sorg2!*

*borak2 tanya nama, asal, umo,sampai studio*

::owh, bukan studio u.. studio luar::

*walks in, saw Abg Adnan, Abg Tono, n Abg Mas Joko.*

::good, at least i know someone. how could aku gi tempat camni? aku sorg pom kot? naseb bek, ada akak2 kat luar::

"isya, tak takut ke?" Abg Adnan said *acting to pukul him, but tak wat pon.*

*masuk studio, training lagu leaving on the jet plane AGAIN! after 2 hours kot, baru balik...*

"eh, hang amik elektrik kan?" asking to abg Adnan.
"tak ah, elekronik"
"ada blaja elektrik tak masa 1st year?"*stupid, soklan bodoh utk ditanya pada budak elektronik*
"ada, fundamental of elctrical circuit" he replied.
"good, ada reference book tak?"
"ada, nak ke?"
"um!"
"amik trus ah" *Diam* "eh, hang bli kat aku ah"
"pape ah, bape hang nak jual?"
"20?"
"whatever"
"eh jap" *he runs to mas joko* "bape eh kte bli ri tu?
"60"mas joko said.
" herm, hang bli kat aku 30."
"pape ah."
*diam*
"weh, tak yah ah bli, hang pinjam 1 sem, pastu habis sem, bg aku balik."
"okayh. nak by tonight. bleh tak?
"by tonight?"
"yup, sok TEST"
"herm, balik kang tunggu kat mak guard"
"okayh~"

*chain anta balik, sampai hostel, wait for him until 12.00 baru nampak dia with that thick book*

"ingat kan hilang tadi, tak nampak isya"
"rabun~ isya pinjam ye. 1 whole sem."
"okayh"

*balik, masuk umah, trus study for test... gila2 study, but still, next day, aku hanta kertas kosong gak for question 2. hehehehe... i hate electrical technology.!*

Wednesday, July 29, 2009

i wanna cry

i wanna cry.. really.. since i am form five, i didn't know how to manage my feeling if a problem on feeling after me. so sucks! the whole day of mine was nothing today...

Irsya...
remember the time you wrote here that you will only fall in love when you are in third year? where is the promise?
maybe it's the time to stop like people as people never know you like them. the word like isn't permanent. the word like is just a temporary.. but still when you like people, but they don't, it hurt you much.

seriously, and obviously, you should be a professional, as you will always see him after this, as people already know you. be a PROFESSIONAL. a people who have a work affair, shouldn't have a personal affair with each other.

stop blaming yourself, because every teenagers would like to feel of loving and being love. but as for now, please don't do it. cause you'll hurt and you will never secure anything unless a horrible life..

it's not wrong for being in love, but you always got a wrong person, a wrong situation and a wrong time!

Thursday, July 23, 2009

Leaving on a jet plane

sape pernah dengar lagu ni? of course saya pernah dengar..that's why i sing for 2nd Majlis Ramah Mesra..

n i don't know why i love this song since i was form 5... maybe there's something special about this sing... for who? ntah.. when i try to memorise it, i can't... tak ingat apa pun...

oh yes, malam MSK 2nd, i will always remember it... i think i've done my best for the performance... huh.. gonna miss that night so much...

thanks En. Wan & En Hermi for that... for calling me to make a performance... PUAS!

Monday, July 20, 2009

pelik meh~

nape eh? why? nape?

Nape bile melayu jalan ngan chinese or indian, suma org akan pandang pelik? nape meh?

haih~ pelik nih~ tak tau ar kot perasan aku je kot, tp..pelik meh..

and i see him walking with a girl... haih~ sedih nih~ huhuhu... tak pe lah.. one last time to see him..after this, maybe jarang jumpa..kalo dorg tak panggil show..huhuuh...

STUDY WEH

Saturday, July 18, 2009

Happy Birthday Anis

Happy birthday dear...
may Allah bless you
and may you got what you want
SwEeT 19 GuRL
hahaha...dah tua kot...i'm now 18+1

Saturday, July 11, 2009

Alkisah di UniMAP

owh..sangat lah lama tak online... sangat lah kelam kabut di unimap.. kerana kampus kami sangat 'Besar....'

nak cerita pasal oriented... tp... sikit sikit ah ye,..gugugu

first day

huhuh... as usual..tapi aku still tak faham. kenapa suma org nak wat poco-poco? gugug.. baru sampai perlis kot. habis daftar..rehat for two hours i guess, then trus gi oriented.. durr~ penat tak habis...
at this time, baru aku tahu ada document tak lengkap.. heh.. sedih tol..camne nih? tapi tak pe...cool down walaupun aku start mengadu kat roomate aku about problem aku kot..gugugu.

2nd day

herm..hari pendaftaran 2nd. hantar semua maklumat student kat staff..mak aku pun mengatakan kepada mereka bahawa aku tak bawak salinan surat beranak and suma sijil2 aku masa kat skolah dulu..haosh~ lalu mereka mengatakan bahawa "tak pelah dik..tapi nanti bawak buat spare takut nanti PPK nak" goish.. penat je aku bersedih sehari semalam...wek~
oh ye.. hari ni kot ada ujibakat and i sing some sort of "wahai perigi~ perigi! airnya biru~ (traditional song)" huhuhu
and also.. hari ni kena migrain plak. maybe sebab terlalu terang cahaya, n terlalu banyak ceramah..hahaha... so saya balik ke kolej kediaman by AMBULANCE kolej je.huihuhu. sebab sakit kepala sangat.. tak leh bangun.. sampai je kolej, cas handphone dapat mesej dari PPMS saying that

"Tahniah, anda terpilih untuk membuat persembahan pada malam ramah mesra. sila reply mesej ini dengan no matrik anda"

hahaha.. berjaya akhirnya~

3rd day

kenapa suma org yang terpilih dipanggil keluar but aku tak? macam tertinggal je? huhuhu... so aku wat bodoh je lah..sampai lah lepas solat maghrib, dia anta mesej suruh gi studio nyanyian.. pelik2... malam tu..dapat skip ceramah lagi..huhuhu
and also..pilih lagu traditional yang sangatlah susah... pernah dengar, but tak pernah bawak.. so need time... last..aku pilih lagu patah hati. hahah..actually memang aku patah hati pun.lalaalal

4th day

pendaftaran di PPK Bioproses untu program Kej Biosistem. sekejap je.. dapat first priorities kot sebab aku nak wat show dat night kan.. ces cakap cam hebat je.hahaha, kira hebat lah kan.. sebab malam tu atas pentas yang sama, L Ramlie pun perform gak.. maybe aku new generation ni, tak tau pun sapa L ramlie tu..ngeng~

NC sangat sporting, and he loves music..said our seniors... memang..sangat. maka..tak hairanlah jadi camni... lalal..

performance malam tu..ok je~ not.good.not.bad~

5th day

... dah lah balik malam tu pukul satu... nak kena pindah pulak dari kg wai ke wg ulu. durr...penat hell. so aku just kemas2 n trus pack pergi wang ulu... sampai, daftar masuk room.. rehat untuk tido...huhuu.. yes~
penat ah unimap nih..hehehe..

next post, aku akanb post pasal MSK kat wang ulu lak... yang tadi tu U nye MSK, ni kolej kediaman plak..

until then~ chow~

Friday, June 26, 2009

saat-saat berharga

huh.. today is my last day in seremban... cause we're heading to selangor first to fetch my grandma... she wants to follow too.. yes.. of course.. i'm the first grandchild to be in the university... kinda excited, proud, happy.... but also..sad... i believe that i'm not going back to seremban for several month... i think so~

in our plan.. we're heading to selangor by this night, stay one night in kampung, than... move on to parit buntar perak by tomrrow and then only went to perlis to send me to UniMAP.. hurm~

just wanna say... i'll miss my bed.. the place where i spend more at home.. even to online i'll bet at my bed... it's the most comfortable place for me...

i'll miss my cat... sometimes i think i would like to bring them along.. but.. sure it can't be.. heh~

and also... i'll miss my family...naa~ it's ok.. i'm not going there to flirt but to study...mom, dad, alif, mok, tam, teh.. please pray for kakak k... i'll be missing u guys.. huk3

it's ok then.as.the.one.i.like.before.is.so.far.away.from.me~

Wednesday, June 24, 2009

kenapa....????

kenapa taste aku ialah lelaki pkai spectacles?
my ex b4 this wear it..that apek also wear it, that Y also wear it..and just now when out by bus..and i spot a school boy...((i believe he is form 5 because he's holding a add math revision book...he also wearing a spectacles..heh~ why are they so attracting me?
but... mr. K tak pakai kan..ngee.. walaupun ada org ckp kat aku dia tu rabun warna

Sunday, June 21, 2009

oh Irsya

jangan lupa puasa 10 hari..
nazar tu...

UniMAP...Here I come..

after a long discussion with my family... then... settle... hehe..

all of sudden, i feel pity to my parent... but do i have to blame myself? they want me to success but i feel like i'm burdening them when i'm going for this...

the day i got the offer, that night, i heard dad said to mum if it so desperate... h'll going to sell the car... i don't know... what i know now is once i enter there, there's no more idea on looking to the handsome guys in the lecture hall and no more playin..

it's time to study... refreshing all my memories since i am form 4.... have to study back my physics.. hek3

UniMAP> BIOSYSTEM ENGINEERING....Here I Come!!!!!!

Friday, June 19, 2009

I Feel sucks!

Alhamdulilla... i got UniMAP... under course: kejuruteraan Biosistem... tak tau lah future aku apa... but aku betul2 rasa cam TAK NAK PERGI..

aku tau...yang aku memang minat gile kat engineering... tp entahlah... tengok surat tawaran tu...


Rujukan Kami
:

UNIMAP/PEND/107/2/RK90/N/B/JUN2009

Tarikh: 18 JUN 2009


NUR SYAHIDATUL ANIS BINTI NASARUDIN
90071804****
NO. 264, JLN AROWANA 10,
TAMAN AROWANA IMPIAN
70300 SEREMBAN
NEGERI SEMBILAN

TEL : 0123210967

Saudara/i,

TAWARAN KEMASUKAN KE UNIVERSITI MALAYSIA PERLIS (UniMAP) BAGI SESI AKADEMIK 2009/2010


Sukacita dimaklumkan bahawa saudara/i telah berjaya ditawarkan untuk mengikuti pengajian di Universiti Malaysia Perlis (UniMAP). Pihak Universiti mengucapkan setinggi-tinggi tahniah atas kejayaan ini. Berikut adalah perincian tawaran tersebut:


Program Pengajian: KEJURUTERAAN BIOSISTEM

Kod Program: RK90

Peringkat Pengajian: IJAZAH SARJANA MUDA

Pusat Pengajian: PUSAT PENGAJIAN KEJURUTERAAN BIOPROSES

Sila datang mendaftar di:
Tempat: KOLEJ KEDIAMAN UniMAP,
KAMPUNG WAI KUALA PERLIS,
PERLIS.

Tarikh: 28 JUN 2009

Masa: 8.30 PAGI - 2.00 PETANG

Bayaran Semester Pertama: RM 1,798.00


Yuran Pengajian Setahun: RM 35,675.88
Yuran Yang Dibayar Oleh Pelajar Setahun: RM 3,168.00
Kos Yang Ditanggung Oleh Kerajaan: RM 32,507.88


Saudara/i akan mengikuti Program Pengajian Kejuruteraan selama empat (4) tahun. Saudara/i hanya perlu membayar anggaran RM 10,972.00 sahaja untuk mendapat Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan . Sebanyak RM 119,059.52 lagi ditanggung oleh Kerajaan Malaysia.





2. Bersama ini dikemukakan lampiran-lampiran yang berkaitan dengan tawaran kemasukan. Sila baca dengan teliti arahan yang diberikan. Seterusnya sila lengkapkan lampiran-lampiran yang berkenaan untuk dikembalikan pada hari pendaftaran.





3 . Semoga kemasukan saudara/i ke UniMAP dapat dimanfaatkan dengan sebaik-baiknya dan menjadi titik permulaan kepada kejayaan-kejayaan lain yang akan menyusul dalam hidup saudara/i.

Sekian, terima kasih.


'BERKHIDMAT UNTUK NEGARA'‘Dinamisme Baru, Wajah Baru’


BRIG. JEN. DATO' PROF. DR. KAMARUDIN BIN HUSSIN

Naib Canselor

inila benda yang menyebabkan aku down gila! aku dah tak tau nak wat apa. because i've neve been given chances to talk.... if i can't settle this in three days... i'll not going to this...
i feel very sucks now

Wednesday, June 17, 2009

maybe...

maybe aku tak dapat U kot..huk3... sangat tak tenang.. ya Allah...kalau dapat lah U, aku puasa 10 hari... takutnya... aku tak kisah dapat course apa pun.. tapi, kalo tak dapat U, memang habislah aku... moga dapatlah... dapat jauh2 pun tak pe... sebab aku tak nak ada possibility jumpa dia.

please any of this U...please accept me~

UMK~ UNIVERSITI MALAYSIA KELANTAN
UKM~ UNIVERSITI KEBANGSAAN MALAYSIA
UPM~ UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA
UNIMAP~ UNIVERSITI MALAYSIA PERLIS
UMT~ UNIVERSITY MALAYSIA TERENGGANU
UDM~ UNIVERSITI DARUL IMAN

Sangkut satu pun jadilah

Sunday, June 14, 2009

i feel guilty!

hoh.. what is the feeling when your house 500 points in action...

rasa macam siot je!!! dah lah dah lama gila tak online. buat character baru, pastu kena tolak points lak..wargghhh...i'm sorry for my mistakes.. walaupun markah bukan ditolak dr aku, tp aku lah puncanya!!!!

Friday, June 12, 2009

m3mories~

alkisah bermula kerana tetiba rasa rindu yang mendalam pada sekolah aku..warghh rindu helll... rindu pada kepopularan aku.. hahaha... tak de ar..tp bley dikatakan popular gak ah... huhuhu.... tapi kisah aku tak bermula dari form 1, tp start dari standard 6.

Standard 6

aku kawan ngan budak yang cantik gila arr..ramai org minat kat die. so bila aku rapat ngan dia, ada org cakap, aku tumpang popularity dia ni... heh. please. n dia pun percaya (kot) sebab aku dapat tau dr org lain y dia ckp benda yang sama pasal aku. so, end of the year, aku dapat 4A 1B.
time tu kecewa sebab aku rs macam aku satu skool ngan minah ni tdi... tak yah rasa, memang dapat pun. tp at the same time, aku dapat tawaran skolah kawalan. skolah kawalan ni cm asrama penuh ah. tp kontra nya, dia asrama harian n reqiurement nk masuk pun rendah. bersyukur sebab aku tak yah nk 'tumpang' popularity dia lagi, tp start tu aku promise ngan diri aku yang aku akan cr sendiri apa yang boleh buat org pandang aku. hee~

form 1 (1 Rk 1)

Rk stands for Rancangan Khas. Rk ni dia accept smpi 3a 2c kot tp dengan syarat.. markah time exam UPSR tu tinggi. heh. kire hebat ar aku kan? huk3. herm start aku form 1 ni, class teacher aku Pn. Rohana. dia ni, memang cikgu kelab kebudayaan sekolah aku ni. by the same time, skolah aku ialah anak angkat ISMMA. so dia cr siapa leh jd penari. PENARI ye.. bukan violinist sebab time tu akak senior aku (kak Aien) dia dh under violin. ismma ni ada 4 section time tu. violin, gendang, vocal, n tarian. so time tu, aku join tarian. 4 x kelas je, sebab pastu, Datin (our principal that time) suruh stop sebab tak nak kuar budget. ye lah. nak buat apa kuar duit sekolah nak wat baju suma. heh. so yang tinngal time tu gendang, vocal n violin. masa hujung tahun, ismma ada buat bengkel. time tu lah aku kecek cikgu rohana nk main violin. sebab aku memang minat muzik, esp violin n piano. as usual... dapat..berjaya. huhuh.

cita time form 1 ni...herm... aku antara mangsa buli... hahaha... tp yang teruknya, senior aku ni tak ragging fizikal, dia ragging psychology. teruk kot. tak suka. sampai skang aku benci gila ngan minah sorg ni... nasib baik pas dia abis f3, dia pindah skolah. huhuh... tp, ragging psycho ni mendalam kesan dia. jd kalo aku ragging junior aku, aku tk psycho, aku lebh kepada..."mintak tolong"

Form 2 (2 RK 1)

yay. time ni aku dah start main untuk Ismma. kira dah under mini orchestra ar... asyik2 show, sampai kena marah ngan apak aku. huhu... time ni dah start jatuh dah aku nye study... tp still balance.. n tahun ni ah aku start jd perhatian. first student kot yang pandai main violin. yang lain suma lingkup. huh. kacang je..hahaha... payah ah sebenrnya. kena focus. kalo tak terabur ar. aku dulu kalo beat triple je mesti tunggang terbalik. hak3

n masa form 2 ni, bulan puasa, aku cari pasal ngan gangster skolah. huh...cuak weh... dah ah aku pengawas. budak tu dah nak tumbuk aku dah, then bila aku cakap..." dah ah, bulan puasa ni. aku mintak maaf" berubah siot muka dia..hahaha... menang dengan cara psycho jugak...huhuhu.

oh, aku tak ragging. aku senior yang baik.. hahaha.. n start tahun ni, skolah accept balik tarian.. huhuh. this year gak aku di hurt gila <> oleh insan bergelar lelaki.. first time kot... sialan!

Form 3 ( 3 Rk 2)

herm, sebab aku alpa sangat aku jatuh..tergolek kelas no 2. tp bagusnya, kalo masuk kelas first, laju. aku tak leh catch up. provenye bile aku masuk kelas dorg untuk kelas tambahan.tunggang terbalik hidup aku. n bila masuk kelas 2nd ni, aku score betul2 sebab mana leh, ko duk kelas first before tetiba nak bg org kelas 2nd conqure gak. no way! tp still tak leh nak lawan Faiz ngan firdaus rahman.. always got third, 4th or 5th. itulah lingkungan aku.. huh..hampeh...

by this year gak ah, first time muzik camp peringkat kebangsaan kat kl, tp clash ngan show singapore. nak gi singapore... tp, kak Dewi kata, pergi kem muzik, sebab nk biasakan aku ngan big orchestra. tp gi sana cam c-al gak, sebab kteorg lewat sehari... n the best sentence ever by ***** kontijen, "budak melaka boleh challenge budak ***** ke?" hekelah minah ni... ko br gred 5, nk berlagak. wek.. tak heran ah... huh!

balik dari kem muzik, aku lupakan semua muzik ni, tp mistakes aku ialah, aku lawan ustazah, warden aku sendiri. biasa ar tu...n padahnya, PMR aku 7A 1B. B tu...Agama.hahaha...
pelik pelik je aku ni.

n, gangster skolah yang aku cr gaduh dlu tu, masa awal tahun, tetiba kiteorg baik..n dia ada back up aku bila ad akak senior ni nk ragging aku..hahaha

form 4 (4 Sc 1)

perjalanan kehidupan jahat bermula. tahun ni aku slalu ponteng kelas, lepak bilik warisan ikut bebudak ni menari.huhuhu.. sampai kena sumpah exam bulanan fizik aku tak lulus..naseb baik dia sumpah exam bulanan je.. hahaha...

tahun ni kurang show, tp start jadi anak angkat program Ibu tunggal masjid tanah. bertambah2 show solo.tak pe, asalkan dapat duit.. huhuh..

Sc 1 kena amik 11 subject. tambah IT.. aku beci gila IT masa F4 sebab aku tak de nota n buku rujukan. sebab ckgu aku kata buku rujukan IT harga dia mahal. so salin nota je lah.. n by that time, mana masuk kelas. nota tak lengkap ah... time peksa, org lain dpat 80, 90 aku dapat 60 je..bengong tol... n banyak gila kerja kursus dia..carry marks SPM=30. buat je lah, jd tak jd lain cerita.

Once again, aku join Kem Muzik Peringkat Kebangsaan kali ke-2. kali ni kat perak... aku malas nak cerita, sebab kiteorg memang tak suka kontinjen yang cr pasal ngan kiteorg taun sebelum tu... tp, best ah..sebab pat jalan2. even kampung aku kat Kuala Kangsar pun, still tak berjalan mana pun. balik Bukit Chandan, ulu kangsar. tu je lah..oh satu lagi destinasi, kebun~

herm~ disebabkan kelas aku je amik IT, so, ko drop macam mana pun ko still gak stay kat kelas tu...

Form 5 (5 Sc 1)

tahun ni aku asyik kuar jugak. n also start aku form 4 pun, aku dah tak de kawan pompuan.. kurang... jd, aku kawan ngan lek ah... dia kata ak musuh dia, tp problem kongsi gak... kre take care each other ah... huhuhu...Khusairy. ntah betul ntah tak aku eja nama ko cai..huhuhu.. awal2 tahun dah start gaduh dah, tp bile baik balik tak ingat dunia...masa gaduh tu teruk.... kelas jdi senyap gila.. tak tau ah sapa salah... sebab aku rasa dua2 salah, tp tak nak ngaku.

time ni aku de pertandingan pidato, conduct budak choral speaking.. konsert orchestra ISMMA. huh... dahsyat gila time ni... sampai Pn. Rosni cakap "Anis, saya mintak sangat kat awak, lepas ni stop lah semua aktiviti koku". aku trus cakap ok sebab lepas tu, ISMMA dah tak de panggil show dah.. kalo ada pun aku tak pandang dah... sapa nak jual masa depan?

tp masa bulan julai,kena wakil negeri pergi pertandingan zapin peringkat kebangsaan kat Pahan. siot tol... time tu tak cukup dancers lelaki, maka aku telah meminta ikhsan si Khusairy ni untuk join. mula2 dia tak nak, pas aku dah pakat ngan cikgu rohana suh pujuk dia, akhirnya dia masuk gak.. satu problem bertambah..melembutkan lelaki keras. Nasib baik zapin, tak yah lembut sangat. dbuatnya inang ke, asli ke..mau meraung aku..huhuhu..

balik dari Pahang, apalagi..kena sembur ah ngan puan Rosni..lagi 3 bulan kot nak SPm, boleh bantai berjoget lak..hahaha... balik dr phang tu jugak ada test, monthly test lah tapi... n markah add math kiteorg sama... 61..huhuhu..sumpah kiteorg tak tiru cikgu...betul...itulah kata2 kami. betul tau tak tiru..hakikatnya kiteorg je yang tahu.
"Kami tak tiru, kami cuma bincang"
n 3 bulan tu aku berjaya ah senyapkan Pn. Rosni, sebab aku hanya gi show kecik and time aku balik umah.. n aku akan pastikan, celak ke make up ke tak bawak sampai ke sekolah..huhuhu
pape pun , bila kita wat salah tetap gak salah. sebab tu ah result aku 4A 6B 1C.....
itulah memories aku kat sekolah.. tp form 5 banyk benda lawak ah..sebab aku senior kan... n aku time tu gila-gilanya jd perhatian dek ke'hilang'an aku dr kelas dan sekolah...
mak aih..lengoh tangan... sape baca tu...mekashih lah...jangan sampai juling dah!

Tuesday, June 09, 2009

i'm not a small child anymore

so..please don't treat me like a child. i'm 19 going to be. please...
all of you...
jst let me go if i got somewhere away from you...huk3
(T-T)

Monday, June 01, 2009

MATH...

I really hate maths. sumpah.. but... PSPM proved different

Chem= C+
Bio = C+
Math = B+

huhuhu... math better than others..

Sunday, May 31, 2009

Tong sampah bergerak..

ok... yang ni tak tau lah rungutan or benda lain..herm~

dalam hidup aku ada tong sampah bergerak. first, beg aku yang aku slalu bawak ke sana- sini bila gi jalan2. huh, siyes, bile balik dari jj td, when i open my beg, banyak hell sampah yang bukan dibuang tadi but once upon a time. huhu.. tak pe lah..tu boleh buang. but 2nd one is...

ME!!!

story untuk ni ialah, i've been ask by mama to follow her to go to the kenduri. and she took foods for her and my adik while, i took mine... and always, mana2 pergi pun..i'll always heard this word arrangement.

"anis, adik tak habis lah. anis habiskan ye."

always. dimana2 pun. rumah of course. you know what, kalo lah aku ni kurus, it will be fine for me to take that job..masalahnya badan aku ni dah macam tong drum k.

so, ma... did care what you ask before you ask... hahaha

Tuesday, May 26, 2009

respond to Nadiah~ bila kenyataan tue menyakitkan..

huh... sometimes, we didn't know what they (our parent) really want. but for sure, they really care for our future. sampai dorang tak tau yang dorang dah pun menyakitkan sikit perasaan kita. but still, when parents do it to us, it does not considered as hurting us. because in our world now, community much care about children hurting their parents, not vice versa.

masalah kita hampir sama, but still, ada jugak yang bezanya. my parent keeps wanting me to be a doctor. actually hoping is the right word.

but with that **** pointer, how would i be? dengan pinjaman mara tak boleh nak buat... sangat sedih as i can't go to private. mana2 nak buat pinjaman pun tak boleh.

but still Nadiah, ko bley pergi private, but aku?? i only can hope for PTPTN. sedih hell..

Paling sedih bila waktu nak apply U, my munm still ask,"doktor dah tak boleh lah?" know what, walaupun dia tanya untuk her knowledge, but still hurt tahap gila nye. sebab sebelum ni aku dah penat cakap, and she has asked a lot of doctor kat hspital, for GIRLS, it needs 4 to be a doctor. penat lah... sedih sedih sedih..

tak pe lah.. sekarang ni, we can only hope for a miracle... sabar lah Nadiah... sabarlah aku juga..

Sunday, May 24, 2009

i really want UMK

yup...sangat nak Universiti Malaysia Kelantan.. bukan sebab apa..but because of the course that i apply. huh!

all my ambition nak masuk UM dah hancur masa SPM dulu..this time pun... lepas a few weeks duk matrik.. i dah tetapkan nak masuk UKM.. but again.dissapoint by myself!

bosanlah camni.. hurr... moga dapatlah umk tu...of course bukan medic... as i have say goodbye kat medic masa first sem, what so ever pun.. dimana ada rezeki buat saya, disitulah saya ada nanti.huhuhu

satu lagi..bahasa apalah yang aku guna ni? nape yang macam tunggang terbalik bahasa melayu aku ni? also..i'm not really good with English Language..i got band 3 je kot.huh!
nk ckp aku ada third language...tak de pun..

bahasa apa aku nak guna ni? please...

Friday, May 22, 2009

just a few words

now... saya sudah 18 tahun..going to 19 this july. kalau boleh nak kahwin paling awal 24, paling lambat 26....

n kalau boleh, kali ni nak relation trus kahwin.

so... tak nak ah kapel skang... takut boring ngadap muka dia hari2.

huh.
..............................................................................................................................................................................

maybe ada sesetengah org cakap, ortodoks lah aku ni. tp, for my best...tak nak kapel skang... nak kapel bila aku dah masuk 2nd year @ 3rd year kat U. itupun kalo aku betul2 interested nk kapel time tu.

imagine lah kalo kapel skang, gaduh, berperang tak ingat dunia. huh. tak bley..tak bley. so better lah aku tak kapel skang.

kalo lah tak de sape nak aku kan... so, aku suh ah mak @ ayah aku carikan... parental arrangement..

tp..tu lah.. aku still tak nak kapel skang..eventhough aku agak attract kat sumone skang.. huhuhu..

moga aku dapat dia..tapi..bukan skang.

AMIN...

Friday, May 15, 2009

oh kamu yang tahu...

sakit apakah saya? demam sangat dahsyat. pening sangat teruk.. batuk tak henti2,
kuman apakah yang berada dalam badanku ini?

cik Alia yang ambil microb..sila jawab..huhuhu..

atau, kak aishah yang studying medic, please give me a clue...

sangat berputar kepala...

Sunday, May 10, 2009

Happy Mother's Day Mama

A little bit late to post..but HAppy Mother's Day Mama... suppose it's should be a very fine simple celebration.. but then... something happened....

i went to KL yesterday... because yan and uncle are going for umrah... so we stay at Yan's house for a night... Tengok AF...and i have to said dis..penipu punya Astro... tak nak aku tengok AF dah! huh!

so... esoknye kami ke KLIA. best..tapi... SOMETHING HAPPENED

suma org tau tax kat KLIA sangatlah tinggi. so i decide to not buy anything. then, my brother merengek nak beli McFlurry.... it cost RM 6.30...2 bugs more then the actual price...sangat lah bengang...and I said to mama... jangan turutkan... bukan busuk hati..but bosan ngan attitude both of my parents yang suka sangat turutkan adik i.

and then as usual... diturutkan jugak..and i was like yelling kat my mum.. saying something yang still bertapis... but sangat menyakitkan. she didn't express it to me.. but she talk with my other aunts saying what she do is right.. nothing wrong after all.

the whole day of mine was sucks!

i always want to fixed with my pricipe...parents always right... tapi.. untuk benda macam ni.. i don't think it's right.

Please Mum and Dad.. i'm not jealous.. but i want him to be better in future. if you keep giving what he wants... do you think he can?

i am so dissapointed.. Sumpah

Sunday, May 03, 2009

He means nothing to me..

nama pun ex...

ok well...memang lah aku rapat ngan ex2 aku sblum ni... but dia tak boleh ok.

he hurted me so much... tolonglah..

bosanlah cakap pasal benda ni...

tolonglah jgn cakap lagi yang aku still nak dia...

sebab..

aku memang tak nak dia!

Thursday, April 30, 2009

ujian buat aku..

first story

sangat gembira hari ni..sebab... berjaya sudah ujian undang-undang. gembira tahap cipan. yelah..sape tak happy..baca buku satu hari je... org len baca buku berhari-hari fail gak..Alhamdulillah lulus gak...

punya lah risau pagi tadi. sebab aku baca tapi aku tak tau apa ak baca... tido smalam pun pukul dua..so pg aku bajet macam aku nak hilang focus.. seb baik la tak..tp ada gak soalan yang aku cm blank sebab aku malas baca untuk bahagian 2 tu... pape pun dah lepas..

sanggup aku topup semata-mata untuk bg tau kekawan aku

Aku dah lepas undang-undang..YaY!

2nd story

masa aku kat kolej, aku d minat sorg mamat ni... dah nama pun minat, so mesti ar aku asek pandang2 dia kan.. n aku tak tau ar asal, mamat ni pun mcm suka usha aku..mula2 aku ingat aku perasan tapi...kerap benar.. jadi aku agak segan sket bila org suka pandang2 aku..it makes me feel unconfident....

so, one day aku lepak kat cafe kolej. tetiba datanglah mereka dalam group... and aku pun sorok-sorok lah tgk mamat ni.. and dia pun buat benda yang sama... dia sangat suka stare aku.. segan tahap hampeh...tp tetiba aku rasa cm nak buat benda yang sama.

so bila aku buat, tak senang duduk... dan untuk pengetahuan, tiap kali dia terserempak ngan aku lagi pastu, dia tak pernah pandang aku lagi...

mula2 sedeh, tp aku take positive je lah.dia bukan untuk aku... rasa lebih luas idup aku...huhuhu..

maka semua..jgn lah pandang aku lelama.. first aku segan, 2nd, bila aku dah start stare org, korg lak feel unconfident nnt..

aku usha pelik sket

Wednesday, April 29, 2009

malas untuk membaca

it was 11.12 pm (my desktop time) and buku undang2 baru baca 1/4.

sangat malas membaca. ntah pesal ntah..

cuak gak skang ni..berbaloi tak stay up baca buku undang undang..cm skema jek

ya Allah..luluskan lah aku ujian esok.. amin

Monday, April 27, 2009

saya takut ikan keli

until my mum have to said:



"kawan tu bukannya hidup pun."



tu lah pasal... ntah ape yang geli sangat kat ikan keli tu pun
hik, hik, hik... sudah...nseb bek aku tak kena siang menda tu..

mati kegelian aku!

Thursday, April 23, 2009

maya karin? harus ke?



bukan post untuk mengaibkan maya karin... but she's too beautiful compared to me?
haruske korg ckp aku mcm maya karin?



kalo teknik aku berlakon maybe ada lah..but she's too great jgn lah compare aku ngan dia weh...



segan aku..hahahaha


ini maya karin.



ini aku...

Beza weyh~

Friday, April 17, 2009

i miss you guys! really

it just 5 hours i leave matrik (now is 10.25 pm)... n i really miss you guys now!!

i'm sorry for being such an ego gurl in matrik..i use not to speak to all of you.... but i really want to do it..until the end...i don't do it..n i'm regret of it...

i miss H4T25 (sem 2)! so much! you guys brighten my day...sangat.. i miss you guys... so sorry for being such a quiet person in class.. i love you guys

i miss the last class, H3T19 (sem 1). thanks for being such a friendly person to me... miss you..

my roomate:balkis & imm, my friends....ayu, shila, aty, a'an,mimi, nadiah, farah, all the p3 t1 09, p3 t2 15, p1 t1 06, p1 tb 03and all...sayang korg suma! love you guys forever and ever!

H3 T19 (1ST SEM)


H4 T25 (SEM 2)


me and a'an

malam yang ceria with all my friend


my room members


enjoy this holiday!!!!!

akhirnya....

bulan berganti bulan...hari berganti hari...((dah mula ayat jiwang dia dah..hehehe))

aku dah abis MATRIK

sanagt suka..pasni nak enjoy..kerja jap i bulan 2 bulan b4 msk u...kalo dapat... aku ingat nak amik nursing ah..as ada kabel nak gi swasta..ngeh...requirement aku tak lepas kot..huhuhu..dah! aku nak bagi adik sedara ku online...makashih ya kak nyah...

Wednesday, February 25, 2009

sangat tak suka(T-T)

aku girl...

kawan aku pun girl

tapi aku tak paham

perangai girl itu????

camne nih?

lama2, aku nek meluat nak kawan ngan girl

ngeh~

Tuesday, February 17, 2009

rasa cam>>>>

hampeh! erghh! i don't know why, study gila2, sanggup tak hirau org len, sanggup tak nak online ngan internet, sanggup tinggal suma benda yang happy. but then result...cam celaka!

and aku betul2 rasa cam nak fail kan aku nye matrik dis year and repeat...masalahnya..tak lalu dah kat perak ni..haih... aku tak paham ar...sangat yakin aku buat dengan sangat baik untuk UPS ni, but result sangat hampeh..

sangat down hari ni..tolonglah.... camne ni...ada org yang muet dia dapat band 2, tapi for ups dapat C kot... how come aku dapat D? haih!!!!!!

macam2 rasa skang..tolonglah..tak leh recheck ke paper chem and bio? haruske bio dapt B+ padahal soalan gila sialnye senang..tak puas hati..tolonglah..marah sangat... SANGAT!

Tuesday, February 10, 2009

penat + emo = tak dapat pape pown

monday, i stay up until 3 pm untuk buat report bio....lately, sgt rajin buat keja..dah sampai seru kot..huhuhu..esoknye ada kelas..huh.. tak leh tido r malam tu..sampai sangat penat nak bangun pagi..and i start creating alasan tak nak gi kelas..but, malas nak buat surat.. so paksa jugak untuk bangun gi kelas.

don't know, but sanagt penat..badan lenguh2 and i sart merengek pd nadia suruh dia cari gula2..takde..so, dia bg roti..at first, i cakap jugak, "tak paham bahasa ke apa? aku nak gula2" but then, amik jugak..makan, sebabk ada benda manis.

so the whole day of mine was spoiled...i start buat muka pada suma org..sangat penatlh kawan2. saya bukan sombong because at that time, i didn't talk pown.. buat muka yang sangat jijik...

in conclusion, penat + emo, langsung tak pat pape..dapat masalah lagi ada..

i have said sorry to the person that i hurt because of my attitude, but dia tak respon pun.....

Wednesday, February 04, 2009

maybe because i'm a malay

i love malaysia so much..with my full heart i say this. it's bad when i see something which is very annoying me today.

saya tak peduli kamu chinese ke, indian ke, kadazan ke..as long you're are malaysian, i'll respect you. but, today, i saw a different sight from non-malay. why is there should be a discriminate? i don't want to say who, but you keep finding my (or our) mistakes again and again. sedangkan ramai lagi org yang buat salah, kamu tutup sebelah mata. hell!

takpelah.. mungkin kamu sayang saya. tu kamu asyik cari salah saya.kan?kan?kan?

Tuesday, January 27, 2009

Happy tree friends



one of the most 'fascinating' episode

happy day~

Photobucket
it's 7.00 pm in Bukit merah


went to Bukit Merah yesterday, wif my big family, from my opah tu ank buah...means there is 4 generation...

sampai dalam pukul 1 and lepak kat umah ayah dak...even he's not there. ngee~

then gi mandi... tetiba hujan lah plak..haish..sabar je lah..

Photobucket
hujan kat water park...ngee~ sejuk hell
dalam 30 minutes, hujan reda and kiteorg sambung mandi... huuhuu...sukanya...and then at 6.45 kiteorg naik lah..tak puas..siyes tak tipu..huhuhu..tak pe..nanti aku gi lagi yer kawan2
Photobucket
me and my younger brother

Monday, January 26, 2009

to taiping

in another few hours..few? ntah..

whatever..i hate taiping..seriously..

sebab???

jalan dia kot... aku pening..lalala

bukit merah..here i come!!!

Saturday, January 24, 2009

Anis~

maybe, all the kmpk-an tak tau yang nama aku anis... sebab aku guna nama Irsya.... and aku sebenarnya sangat rindu nak dengar org panggil aku Anis... it reminds me of ISMMA, skool....and skool

org kata peribadi kita dipengaruhi oleh nama. and aku rasa banyak sangat different antara Anis ngan Irsya..masalah ni...personality problem...((oh, i hate lappy!))

aku rasa Anis agak keras sikit... tak peduli sekeliling. lantak ah apa org nak cakap.. and dia friendly... bila broke up, dia tak pernah nak nangis ke, or nak main jiwa. kalo dia tak dapat org yang dia nak, lantak ah...aku dulik apa...banyak lagi org nak aku..((konon)

tapi bila aku jadi Irsya, dia cam lain..bukan macam...memang. Irsya ni, lembut sangat. naek menyampah lak bila pk2. dia di influenced dengan persekitaran... sangat..example the way how she appear.. trust me, it takes 30 mins to make up her self untuk pergi kuliah... benci nye..cover nak mati... and also, pemalu nak mam**s. kalo ada guys jalan blakang dia, dia akan berenti kat tepi. bagi guys tu jalan dulu..kalo ada 10 deret, tunggu lah suma tu abis jalan. next, about love, tak tau lah nape care sangat..and sangat suka main jiwa... benci betul

ireally want to be Anis back... tak suka situation skang.. kalau lah boleh jadi..point nye tak ta camne nak return to the last life..

Anis~ i want you back!

Thursday, January 15, 2009

oh! Friendly....~~

this time, it's totally about me... what people going to said after read his post, i don't care.

hidup aku sanagt dipengaruhi persekitaran..org cakap tu, aku ikut, org cakap ni aku ikut. just to make people say i 'm friendly...

tapi, bila aku jadi friendly, kawan ramai ramai, baik ngan org, org STEP aku! and
AKU BENCI KENA STEP.
apatahlagi yang step tu kawan sendiri..tak kirelah org yang aku suka ke, chances ke..bla2..hell
jadi, skang ni, kenapa org nak blame aku bila aku tak friendly, bila aku tak baik ngan org. bila aku tarik muka tengok org... kanapa nak marah? why should you care? sebab lepas ni tak de org nak kena step ngan korg lagi? camtu? bagus gila korang ni.
kalo selama ni korang buat muka ngan aku, aku still sabar, napa korang tak bley? bagus betullah korang ni.
next, kalo korang rasa nak ajak aku compete untuk dapat sorang guy tu, korang salah orang. aku bkan dari jens yang dapat sorang pastu tinggal..itu di namakan murah!tak malu ke? ish~
and aku x desprate sangat sampai suma lelaki aku jumpa aku nak. TOLONGLAH...please~
STRANGERS~ ntah ah..skang ni, kalo dalam fs ke, ms ke, phone ke, aku memang malas nak layan strangers secara lebih2.. sy bukan PELAYAN! ok? you message me, you text me, you comment me, i'll reply. but not as before...dengan nada friendly. this time maybe as short as i can. tak faham betul. bila friendly sangat, jd over n gedik pulak org2 ni.
pada sapa yang baca ni, maybe korang rasa, ada yang tak suitable ngan title, but aku tulis akibat kepada akibat jdi frendly.. u maybe agak merapu..haish~
sorry lah agak emo~

Tuesday, January 13, 2009

ups 2 yang agak best

hehs... agak best..baru abis UPS


english: seems dah pernah buat essay yang related ngan dat topic..agak mudah lah bagi saya

kimia : maybe beause risau bab 3 and 4 , saya terlupa bab 1 n 2.but boleh lah jawab..agak confidene ngan paper ni.

math: hancor..semua soalan tak buat except soaln 3, 4, 6 and 7...itupun 4 n 7 buat half

bio: agak best...sebab gi kem...so faham lah..yuuuu~

conlusion: kena buat yang terbaik for final..chaiyok..sem dua lagi mudah dari sem 1.

insyaAllah

Tuesday, January 06, 2009

2nd day without raining~

yes...i said..inilah hari ke dua tanpa hujan... and no more jiwa kekacauan..huhuhu...

i learn sumthing from this..bila anda kekacauan jiwa..dekatkan lah diri dengan tuhan...kerana jiwa akan terisi sepenuh2 nya bila kita dekat ngan dia...

today life sgt best...sebab..ada kelas dari kul 8-12...then an hour rest....miss syakila buat kelas at 1-2... at 2-3 lect bio..rest for one hour after that..and then at 4-5 ada kelas..menci tak? wawawa..

and i saw sir naim..tapi kan..speechless nak tgur dia... after the jokes yang i buat ngan my friend about him..uno~ he's unpredictable..kang tegur kang dia wat kening ziana zain kang..duh~

eyh~ bila result muet nak kuar ha?

Sunday, January 04, 2009

i'm along with the weather...

Hujan
entah ar asal aku tetiba rasa idup aku kosong?? cam ada sumthing yang aku tak de.... and i really hate this kind of feeling. KOSONG. tak suka!!!
and kat kmpk ni asyik hujan je...bukan tak bersyukur but bila hujan aku rasa lagi sayu... and aku sangat tak suka..tolonglah.... sesapa...tolonglah entertain aku yang sunyi ini... aku rindu life lama...but aku tak nak balik life lama..
being an 'IRSYA' yang lama samalah macam merendahkan martabat aku.. just i want to be a new Irsya...
so please....Anyone??? i reallllly hope someone to be with me, understand me, and along with me.
reallllllllly need it!!!!!

Saturday, January 03, 2009

2008 yang malang..hoping to find sumthing menarik this year...

tahun 2008 yang berlalu

well...2008 is a year yang mana boleh aku summarize kan sebagai tahun malang buat aku.
awal tahun je...aku suda mula kerja. and agak bangga kerana masa umo aku nak menjangkau 18...aku suda bagi more than 500 to my family...kire spport family lah..bangga siot..ada ke budak um 18 yang mak apak dia keja..bagi lagi duit kat mak pak dia...lalala..ya la..at that time ada lah ntah mana org makan gaji buta telah men'stuck' kan gaji bapak aku. so...dengan murah hatinya aku supportlah family punya stuff. itu first

2nd : result spm kuar.. and blody hell...dapat 4 As je. apa aku leh buat kan? usaha gila abi pun..kalo tuhan nak duaga... and i have to face my family yang kecewa gila. apak aku tak cakap ngan aku for almost two weeks. dia lah yang paling kecewa kot...he spend a lot of money on me. kan? nasib baik dapat masuk matrik..gugugu

3rd : ni benda remeh je lah kan... tapi every person yang aku minat suma bestfriend aku rampas. erghh...lantak ah..

4th: result pspm kuar..once again di uji lagi...pointer aku 2.2. mula2 aku buat conclusion yang "laa...aku ni memang bodo lah...nape lah kecewa sangat. dah expect pun kan?" but then.... when i think back...tak pun...maybe sebab aku pk benda yang tak important pun..gugugu.. so aku nak try hard for 2nd sem..yakin boleh 4 flat!

5th: erm..saya DEMAM! masalah kesihatan melampau dari masuk matrik.. gugugu..and new year as usual..tak pernah sambut pun. aku tak islamic ye but aku memang tak interested nak terkinja2 dpn org ramai. so sorry... murah gila!

6th: hilang seorg kawan menghadap ilahi...alfatihah kepada muhammad shafie tajuddin
.....................................................................................................................................................

banyak lagi sebenarnya..
herm..tapi apa yang aku tau... 2008 aku start kawan ngan girls...aku tak suka sangat kawan ngan girls sebelm ni for certain reason. tapi tu lah..masuk matrik aku dah start kawan ngan girl..b4 ni ada lah gak girls...tapi kuantiti yang sangat sikit..

sedeyhnye..kawan yang sekepala ngan aku dah fly gi Australia..but sangat rajin call aku kat sini..thans Qistina..kalo aku ada bantak duit..aku ikut ko fly..thee~

tak lupa gak kekawan kat matrik yang sentiasa ada ngan aku tak kira lah jahat mana pun kau... makashih ya...
itulah hidup aku dalam tahun 2008.. teruk!

.........................................................................................................................................................

so i hope...lucks will surround me this year...amin!