Monday, December 14, 2009

cerita festkum

baru nak post sebab tak cukup masa..hehehe... cerita bout our effort for festkum.


cerita waktu sebelum raya:


lepas en mi mesej tak jadi join keroncong, i've decide nak balik trus as ada latihan for show..hehe.. unfortunately tak sampai 4 hours after mesej tu, got another mesej for acoustic band for keroncong..rasa macam nak terbalik dunia aku..haiz..pening sangat.. sedih btul.


dengan berat hati aku treima untuk join festkum... haiz~ 1 day before biosystem exam, kami ada perjumpaan for song first view je.. what the heck...1 whole solid year aku tak main violin and try to play back, aku ingatkan aku still bley kekalkan skill, tak dapat jugak..balik tu penuh dengan kehampaan. so aku decide practice lagu2 yang hard... membantu sikit... tak banyak pun.


ingatkan latihan ada pas abis exam, rupa rupanya, tak de... maka aku pulang ke kampung untuk raya dengan baju ditinggalkan sedikit kat umah Hanis as dia suksis.


cerita waktu latihan


lepas raya, 30/11 aku dah start nak balik ke unimap... cari2 tiket tak de..last2 aku amik ke alor star, baru ke kangar..bodo btul..haiz~ and then sampai kangar baru dapat tau aku nye latihan start 2 ari bulan and dat day is 30/11... wtf? sabar je lah

first 2 day latihan macam bangang je...aku nye violin skill da lari... and all guys aku tak nampak cam friendly. haram lah aku nak tegor... bila dah masuk ari ketiga, suma jadi gila..bley lak wat lawak bengong..buat salah time practice pun bley gelak2 lagi. then kak ita cakap kiteorg kena gi awal ... i mean budak tarian kena gi awal.. and aku sorg je girl yang tinggal kalo aku tak ikot dorg, maka aku tinggalkan abang2 and adik2 aku practice kat perlis tanpa hanis and aku practice ngan dorang..sorry naa~

cerita waktu kat kl

untuk pertama kalinye aku berasa gila ba** nye happy jumpa bebudak band kat uitm sebab aku yang cuak tak pernah lepak shah alam tetiba kena survive alone naik uitm. sabar je lah... sampai, en Mi suruh lunch, then check in b4 gi ukm.. bukan wat ape pun, nengok je bebudak tarian ni buat rehearsal. masa dalam bas tu, pojie sn. bagi tau ada tuka sket..wtf? baru dua hari aku hilang dah bertukar? tak banyak pun sket je.. dia amik solo. habis rehearsal, trus ikut dak2 tarian balik upm, help them with their costume and their rambut atau lebih tepat lagi, tudung. nak melilit cam rambut... senang je..,.

respect ah qauyum, bley make up budak pom... aku sendiri tak pandai make up..hahaha

hurm, then balik uitm dalam bas tu macam hape je...kalo dah lelaki conqure bas satu hari alamtnya jadi umah dorg ah... by the next day tanpa tuala and baju bergantung2 bas tu akhirnya kemas..hahaha.

latihan kiteorg takdenye gi cari studio, dalam bas tu jugak practice...asal malam je gi lepak ukm support budak dikir barat yang lupa lirik and budak boria yang enjoy nak mati...huhuhuhu..suka..budak dikir barat..korang da bagus dah, just jgn lupa lirik and cari ramai org next year... mesti bley menang... guna lak lagu cek mek molek..huhu..best2. and on da way nak ke ukm tu, practice ah dari buang masa 1 hour travelling. kreatif gila bebudak ni..hahaha

cerita waktu competition

well berbaloi gi support budak dikir barat and boria sebab malam tu suma datang..hehehhe... dahlah kiteorg last contestant, sanggup bebudak ni tunggu nak support kiteorg..chaiyok ah korg..semangat unimap... actually semua ada perasaan nak menang, tapi for our team, without drummer and jack in guitar, macam mana nak menang.hehehebanyak pengajaran tahun ni...so for next year kalo nak masuk jugak bawak clip mic sendiri ye isya~ heheheh

not so sure bout it, tp, dorg kata kteorg dapat no 7..ok lah tu..from 18th performance nak ke 7 tu, what a long journey..hurm~

then, esoknye kami 'jumpa' pavillion. tak jumpa UM untuk pengumuman pemenang. pape lah... enjoy one whole day... for unimap, yang menang boria third place..ok lah tu..heheheh..gud job people.

dah ah malas nak tulis dah...

Cik Alia, nanti kalo aku de show kat kl aku bagi tau ye... as ko dah terlepas persembahan "hebat" dari aku...hahahha

2 comments:

[aLia-nL] said...

hahaha.UM pon x jumpe?? bukan jaoh sgt dr uitm tu pon.haiyo.ape laa drebar bas kau tuh.hakhak~ well..atleast dpt gak la kau lepa pavi kan =)tarian mesti best kann~~~

Irsya said...

errrrr..tarian? aku tak tengok ah..tak sempat as dak2 band nih suma lelaki..so fiil mereka dengan bangun pagi tu kurang ada..hahahah.. so tad dpt tgk...
aku jumpa UM tapi buat2 tak jumpa je lah..hahaha