Friday, October 29, 2010

kami dan skype.

kami dan skype memang tidak boleh dipisahkan. kami ialah Biosystems Engineering 2nd year 2010 students. heheh.. skype umpama jantung komunikasi kami..wah tak ley blah kan ayat. huhuhu..

kami boleh dikatakan skype addicted. well... at least them.. i'm not really... latest i ask my friend to check my contact. ada 78... most of them are my classmates, few of them are uni-mates and least of them are my friend not from the U.

well, ke'akrab'an kami dengan skype telah mewujudkan beberapa habit dan istilah yang tidak boleh dijauhkan... here is a few of the term and habit.

1. "ko buat karangan eh?"


pensil warna kuning tu indicate yang org tu sedang menulis. kebiasaannye, line unimap ni memang sangat lambat, jadi walaupun kita dah habis tulis, pensil tu still bergerak. kekadang lama gila.. so... kami akan cakap, "ko tulis apa ni weh? panjang gila kot.. dr tadi tak berenti menulis, ko wat karangan eh?" tapi kekadang memang panjang pun.. tambah2 coference hall Biosis. tulis announcement. huhuhu

2. perang emoticonperang emoticon berlaku apabila kami habis kelas. bosan n mungkin jugak disebabkan tekanan dengan otak yang tepu menerima input Fluid mechanics, jadi, wujudlah perang emoticon macam ni.. well, gambar ni sikit je.. kalo tiba time kegilaan emoticon, sepenuh2 wall tu dengan emoticon... tension tol. so, cara terbaiknye, scroll sampai jumpa apa2 perkataan.. tetapi malangnye, akan jumpa perkataan " curut", then emoticon smoking.

3. file sharing
as a student, skype is a medium of files sharing. ye lah.. kebiasaannye, lecturer kami ambil langkah berjaga untuk tak sumat bebanyak pendrives dalam laptop beliau. nak upload dalam portal, alamatnye, sampai bila2 la kami tak download. at least me la... i won' download from portal, unless if it is really2 important. so, skype helps me. normally, classmates kami (chinese) akan ambil notes, then akan kongsi dengan kami pulak. via skype larr.. heheeh 1 malaysia kan? huhu..

file sharing ni tak terhad kepada lecture note je tau... kekadang, kami kongsi report, movie, lagu...hehehhe..

4. copy paste
ni lagi satu.. pantang nampak org salah type, mesti nak copy balik... haishhh.. sabar je lah..huhuhu..pastu jadi bahan lah selama beberapa minit... fun, tapi kekadang menyakitkan hati.. kalo aku yang kena normally aku akan cakap " ye, aku buat salah.. at least mengaku"..heheh

5. edit messagebagi mengelakkan copy paste, kami akan edit balik yang salah tu cepat2. nampak tak tanda kecik kat 2nd last mesej? itu indicate yang mesej tu telah diedit.

copy paste ni kebiasaannye yang buat tak ramai... tapi yang paling rajin cr kesempatan ialah si alepto, sumandak, biru violetku and kekadang, aku. hehehe.. no offence here.. it's for fun..

skype ni selain komunikasi, it's an entertainment gak. so, kalu nak block skype, aku rasa tak perlu kot.. semua entertanment pun da block, at least let us have some aside from FB and social websites. tak semua org pun suka bukak social websites as terlampau lama nak loading, so skype lah pengubat lara... heheheh..

i think, that's it kot.. lama aku pendam nak menaip pasal skype nih.. tercapai jugak.. hehehe...
sorry la pada sape yang terasa... gurau2 je noo~ huhuhu

kami dan skype.

Thursday, October 28, 2010

alone

owh, lately macam nak mengasingkan diri. well actually, dah memang terasing pun.. not people mengasingkan me, but i myself yang mengasingkan diri.. from the first time masuk unimap pun. i thot people never notice, but ada je yang notice rupanya..

antara gelaran yang diberikan ialah lone ranger. owh. memang those yang bintang Cancer suka mengasingkan diri ke ek? i don't think so... my friend pun Cancer gak. but she is damn friendly. sampai bila tgk dia terover friendly tu, kita pulak yang malu.

huhu.. ntah lah, but, i feel like easy alone. tak sakit hati, n tak lah tmbul perkara2 yang menyakitkan hati orang.

and someone said i'm dull. owh, tak notice plak yang tu... but if people said i am a quiet one,maybe bole terima... to certain people je lah... once you get to know me, memang haruk la jadinye..huhuhu

in three weeks time da start final..scary gila... i have to improve my pointer... tak la teruk mana, but kalo down sem ni,memang la teruk.. owh fluid, be nice to me ok???

no idea nak update, but, once i edit a pic, i'll make a credit to someone who able to make me laugh..heheheh..

love regards;
isya

Monday, October 25, 2010

ada orang..

aku tak paham kenapa wujudnye orang macam si nad ni. dia ni sengal! tak paham tol aku.

pic credit to fyqa
da macam burung kakak tua da aku tengok..

kesengalan dia ni, tahap gaban ah... tiap kali jumpa dia ni, mesti topik serius jadi sengal. and mesti nak gelak kalo bercakap nan dia nih. geram tol aku..

alkisah aku nak cerita pasal dia ni, sebab dia telah buat aku tersedak sampai nak termuntah tadi. haish~

aku:
nad, ko kalo gi kangar, nnt belikan aku skarf eh..
nad:
beli la satu
aku:
ko belikan la kalo ko gi
nad:
asal plak?
aku:
sebab aku malas nak berjalan
nad:
takpe... nanti aku belikan ko tudung satu. tudung yang tak yah pakai skarf...((senyap))... tudung saji

and aku terus tahan air yang aku minum tu dalam mulut... sampai lah aku tersedak! grrr... nak termuntah aku... heh..

n, kemudian dia melalut ckp kalo tak nak tudung saji, dia nak bagi terendak... apontah? tak tahu aku..so aku google search n jumpa ni..
n masa aku nak google benda ni pun ada la isu2 yang aku debat about penggunaan perkataan terendak.. sampai ayat yang keluar dr mulut dia ni ialah:

"ko tak nampak ni apa? ni apa ni? KUBAH MASJID????"

haish..sengal lah ko ni nad... aku tak tahan asek nak gelak je hari ni..... pape pun, aku syukur arr dapat kawan cam ko. tempat aku meluahkan perasaan n sebagainye... terima kasih bebanyak ye nad.. jangan kembang lak...susah nak beli baju lain..hehehe




Tuesday, October 19, 2010

seriously...

am i gaining weight? again?

well, i da patahkan kerusi roda makmal yesterday. and i don't know what really happened to me. segala benda pun tak sihat. benci!

i think my dad cakap betul. my lung week. keep coughing. even doing the simple things like playing basketball. penat then batuk. takut. but doktor ckp tak de pape.

and i keep shivering at night. why? because i think i demam. but when i wake up early in the morning, i don't. hard for me to go to the clinics, because i think that the doctor will said i'm making a story. sebab tak nak gi kelas. huh. benci betul. so tak payah.

please recover soon. i need my life for now.. :(

Monday, October 18, 2010

i need a dietrician!!! (anggap je la betul my ejaan tu)

finally i got something appears in my mind to update my blog. again, about me.

hurmm.. and sebab menang 2nd place for festkapp ri tu, so i got wakil perempuan for Irama Malaysia. doubt betul nak tulis benda nih... ye la tulis something about my Universiti plan kan. heh.

but, something bothering me so much. my voice, or to be exact my throat. tak tau la asal. sejak dr balik raya hari tu, rasa macam berlendir la tekak nih. batuk, yes. kahak? no. it's not kahak, but cam something uncomfortable inside there. kumbang kot?? ((oops))

and last few weeks (kot), i call kucai. and he reminds me something which makes me really pissed of me. grrrr...

"alah, ko dari kita form 5 pun, dr lepas abis spm pun ko cakap nak kurus. tak kurus2 gak"

hish. menusuk kalbu betul ayat dia. ok, now, my weight is 85kg(duh, naik balik). and i said to him, i'll try my best utk turunkan until 60. means 25 kilo in 2 month. boleh ke eh? huh! scary nye bila fikirkan angka tuh. 25. of yes.. i make a promise with him masa 12/10/10. it's already a week. n i think, tak turun pun my weight. peliklah.. masa raya ri tu, i manage turun kan 5 kg in a week. from 90 kg to 85kg. tak buat apa pun. tapi sekarang, punyalah kawal pemakanan, still tak turun gak. ke, penimbang tu yang rosak??

k, kalo ikut perancangan, i kena turunkan 25 kg before 12/12/10... i think, i should make it fast.. arggghhhh!!!! tension tol diet nih!

so, here what i should do for now.

for my voice:
~no more ice
~no more oily food
~air suam.
~air mineral.
(sape nak tambah?)

for my diet program:
~less rice
~less bread
~sarapan oat
~no chicken, less beef, more fish
~more vegetables
~more fruit
~exercise frequently (thanks to those yang rqajin ajak main bola petang2, i turun riadah sekarang..cam tak caya je)
~more mineral water(i think, my skin pun macam kering je now nih)
(sape nak tambah?)

huh. support me people.. heheheh

Wednesday, October 13, 2010

lelaki itu

jangan dikacau lagi

jangan diganggu lagi

jangan meluah perasaan kepadanya lagi

jangan kisah

or in other word...

"JANGAN DEKATI DIA LAGI"

ps: i'm stalker daa

Monday, October 11, 2010

fakta atau menyedapkan hati?

1/2 hour ago, me , fyqa and sinar kami pi makan tgh hari bukan tengah hari. so, me and fyqa makan nasi campur while sinar makan nasi ayam.

dengan penuh berselera kami pun makan. tanpa sebarang keraguan. and biasa la bila da makan ramai2, masing2 saling mencuit sikit2 makanan org lain. rasa sikit sup nasi ayam si Sinar.

and tak sampai beberapa minit kemudian, cik Sinar pun membuat reaksi yang tak dapat digambarkan disini.

sinar: eeeeeeeeee.....
fyqa: asal?
sinar: aku nak muntah.
fyqa: nape pulak?

aku buat selamba je la... macam biasa la.. bila makan nasi ayam, akan jumpa la ayam2 yang tak enough masak. i thought that. but then bila dia tunjuk sup yang tadi kami makan...

sinar: tgk ni (sup ada lalat 2 ekor dalam tu.. and da terbenam)
aku : owh..ok

speechless jap.

aku: baru masuk kot
fyqa: haah, tadi masa makan tadi tak nampak pun
sinar: eee, tak nak lah...

puaslah kami menyakinkan si sinar bout apa yang kami cakap; lalat tu baru masu, bukan dari awal dia dapat tadi.

point nye disini, masa aku ckp tu pun, aku tak yakin sure ke lalat tu tak de masa kami makan tadi. so, yan kami cakap tu, fakta ke atau sekadar menyedapkan hati?

Sunday, October 10, 2010

everytime i said i wanna forget you, and that time, you'll be near me.

it hurts me a lot.

i know i don't love you

but it still hurt me when i wish to forget you, but you always be near me



ps:// tak pasal2 digelar emo oleh Nasir Ali.. between happy birthday Nasir n Mimi.

memorable..eheh

hoh. baru dapat update. grr... internet wang ulu ni memang ada problem sket. susah nak update blog.. normally aku akan bawak lappy ke dragon then update kat sana.

okay ni nak bercerita tentang show baru ni. okay.. it's for reunion for OPS Pasir 2010. stress? yes. everyone stress. a least fo those who i know. show infront of DYTM Raja Muda Perlis and DYTM Raja Puan Muda Perlis.

owh well. masa zaman kegemilangan main violin dulu, kami dok enjoy main violin depan TYT melaka. i perform thrice i guess. da lupa da.. but depan TYT takde main sembah2. so, much easier la for me.. besides i'm a violnist dat time, so, dduk je tak yah bangun2..heheh

ok back to the story. 11 o'clock something En Mi call saya asking if i can sing Nirmala. gosh. tak mo aku. i love that song, tapi for dancing je la.. singing scary kot. so then i said to him tak mo ah. then ada la mesej2 lain until my creadit habis, so then dia call tanya bout my CD minus 1. ada tak? then i said everything ada. then i tanya dia dr wang ulu nak tunggu pukul berapa? then he said 6pm. separu menggelabah kot. ye la, kelas ada sampai pukul 5. must be balik sampai wang ulu about 5.30. so then, i said maybe i lambat sket.

lepas balik dr kelas ((tak bley tuang sebab kena buat presentation)), so trus siap2. amik baju masuk dalam bag, then call syauqi. because from my info, bas gerak dr smpg 4-kg wai-wang ulu-timah tasoh. then, syauqi ckp, bas tak sampai pun kg wai lagi.

then, en mi anta mesej bas br gerak dr smpg 4. at that time pukul 6.. so i bajet.. bout half an hour sampai kg wai, then another 1/2 an hour sampai wang ulu. so i trn pukul 6.30. bajet i have to wait for another 1/2 hour lah kan.. and tunggu-tunggu-tunggu, bas tak sampai. thanks to shila sebab sudi jadi my pendengar yang setia for 10'. apa2 pekataanaku tu, simpan2 je la eh. tak de niat pun ak jadi cmtu.. bukannye bagus sangat pun

so then, dipendekkan cerita, bas sampai pukul 8.15 ok. event start pukul 9 dalam jadual. grrr... dengan baju suma tak tukar. so masuk bas, maybe terbuat muka kot. actually marah kejap je. bas sampai, trus hilang marah. lega. tapi bila masuk bas tgk jam da pukul berapa, waktu tu memang mood hilang ah. geram je. sebab da selalu kena kan. dr sekolah lagi, mesti ada show yang kena potong kalu da lambat..sabar je la.

and da dekat2 sampai tu, tatau sape call, ckp suruh cepat. and at that time tak tukar baju lagi.rushing gila..sian kat MC berdua

and sampai, makeup sikit2, then tunggu je.. and tetiba dipanggil keluar mengadap tuanku dulu. (ps://dato vc tak kenal saya)) ahahah.. and then lepas da salam both of them, duduk dalam tunggu nak start show. mula2 diberitahu dua lagu sahaja. so 1st song: dirgahayu tanah airku. ok, key original kot. masa suara ok ri tu, sampai je my voice. sebab suara tak elok, so banyak cover guna saprano. huh. bisikan hati pulak terlampau lah rendah. habis suma low note. but ok la.. dapat bunga... ada org bagi masa tengah2 nyanyi.. heheheh

habis perform ok. da nak siap gi makan, tetiba dapat tahu kena tambah lagu lagi bagi slot persembahan jadi panjang. so, i decide utk bawak lagu "Fly Me To The Moon" ((owh, i love jazz)).

and ada duet ngan syauqi lagu biarlah rahsia. actually semalam tu da perform da lagu tu. so, kira semalam tu macam sesi latihan la.. ahahah. and it goes ok la.. melampau2 sangat nyanyi sampai 4 lagu kan. over sangat.. ahaha..

and it goes really well.. better than the song yang sepatutnye kena bawak. huhu.. and last song kena nyanyi ramai2 lagu suasana hari raya. then amk gambar sama2..wah... terharu nya.. and waktu salam2 semua org tu, i dapat ucapan tahniah from all of them. and DYTM Raja Puan Muda puji "sedapnya suara". all i can do is smiling and say "terima kasih" and another two guest pun puji benda yang sama. lupa diri jap... ahahah.

makanan sangat sedap.. malangnye, dok makan hati tunggu bas tadi, da menyebabkan perut full. dapat makan sikit je. amik sikit2 kek, triffle, and pudding. just nak merasa je.. hehehe.

owh.. iwon't forget that day.. penghargaan kot.. dapat bunga time nyanyi, and dipuji oleh DYTM Raja Puan Muda and tetamu2 yang hadir. walaupun i think i didn't give my best for the first 2 song. tak pe la.. pengalaman..

that's all kot. hee~

ps://(tak berkaitan dengan yang atas ye) i don't know what i've done until u said u didnt feel comfortable for who i am. maybe i should get away from you. yeah i should. so please don't come near at this time

Tuesday, October 05, 2010

i know where i stand

someone tujukan lagu ni kat i yesterday

LUCKY-Britney Spears
This is the story about a girl named Lucky.

Early morning
She wakes up
Knock, knock, knock on the door

It's time for makeup
Perfect smile
It's you they're all waiting for

Isn't she lovely
This Hollywood girl

And they say..
She's so Lucky
She's a star
But she cry cry cries in her lonely heart
Thinking, if there's nothing missing in my life
Then why do these tears come at night?

Lost in an image, in a dream
But there's no one there to wake her up
And the world is spinning and she keeps on winning
But tell me, what happens when it stops

Baby

Isn't she lovely?
This Hollywood girl

And they say..
She's so lucky
She's a star
But she cry cry cries in her lonely heart
Thinking, if there's nothign missing in my life
Then why do these tears come at night?

Isn't she lovely?
This Hollywood girl

She's soo lucky
But why does she cry?
If there is nothing missing in her life
Why do tears come at night?

And they say..
She's so lucky,
She's a star
But she cry cry cries in her lonely heart
Thinking, if there's nothing missing in my life
Then why do these tears come at night?

She's so lucky.
But she cry cry cries in her lonely heart
Thinking, if there's nothing missing in my life
Then why do these tears come at night?

i don't cry, and i always know what now will not last. and i'm not a star. but he keep saying "perlambangan la yunk oiii"


so i reply him this:

BREAKAWAY-Kelly Clarkson
Grew up in a small town
And when the rain would fall down
I'd just stare out my window

Dreaming of what could be
And if I'd end up happy
I would pray

Trying hard to reach out
But when I'd try to speak out
Felt like no one could hear me

Wanted to belong here
But something felt so wrong here
So I pray
I could breakaway

I'll spread my wings and I'll learn how to fly
I'll do what it takes ?til I touch the sky
And I'll make a wish, take a chance, make a change
And breakaway

Out of the darkness and into the sun
But I won't forget all the ones that I loved
I'll take a risk, take a chance, make a change
And breakaway

Wanna feel the warm breeze
Sleep under a palm tree
Feel the rush of the ocean

Get onboard a fast train
Travel on a jet plane, far away
And breakaway

I'll spread my wings and I'll learn how to fly
I'll do what it takes 'til I touch the sky
And I'll make a wish, take a chance, make a change
And breakaway

Out of the darkness and into the sun
I won't forget all the ones that I loved
I gotta take a risk, take a chance, make a change
And breakaway

Buildings with a hundred floors
Swinging 'round revolving doors
Maybe I don't know where they'll take me but
Gotta keep moving on, moving on
Fly away, breakaway

I'll spread my wings and I'll learn how to fly
Though it's not easy to tell you goodbye
I gotta take a risk, take a chance, make a change
And breakaway

Out of the darkness and into the sun
But I won't forget the place I come from
I gotta take a risk, take a chance, make a change
And breakaway, breakaway, breakaway

and this:

NEVER TOO FAR- Mariah Carey

You're with me
Til the bitter end
What we had transcends
This experience
Too painful to
Talk about
So I'll hold it in
Til my heart can mend
And be brave enough to love again

A place in time
Still belongs to us
Stays preserved in my mind
In the memories there is solace

Never too far away
I won't let time erase
One bit of yesterday
Cause I have learned that
Nobody can take your place
Though we can never be
I'll keep you close to me
When I remember

Glittering lights
Incandescent eyes
Still preserved
In my mind
In the memories I'll find solace

Never too far away
I won't let time erase
One bit of yesterday
And I have learned that
Nobody can take your place
Though we can never be
I'll keep you close to me
And I'll remember

A place in time
Still belongs to us
Stays preserved in my mind
In the memories there is solace

Never too far away
I won't let time erase
One bit of yesterday
Cause I have learned that
Nobody can take your place
And though we can never be
I'll always think of you and me
Always remember

Love

You're never too far

((1st song tu not really mean anything accept for that italic and bold line. 2nd song tu seriously untuk kamu. ))

ps buat kamu:

1-i'm not at the top of the world
2-i'm not the hot stuff in my place or in another word, i'm not a star.
3-i always know where is my origin
4-i'm not changing and will never change
5-even if you say last night i da berada di atas, but i don't feel so. i always look down and ianya tak gayat pun. means, bukan la tinggi mana.
6-i know where i stand. don't worry
7-tolong jangan suruh aku nyanyi lagu ni. susah kot.. huhu

ps:// he's my bestfriend k. bukannye my special. i'm single lagi...huhuh

beautiful

when i talk about beauty, i'll cry.

y? is it because of the low self esteem or because of fact?

eventually, the fact has cause me to have this low self esteem. i'm hurt, everytime they talk about beauty.

yes, i have to agree with them, i'm not that beautiful until everyone will turn their head just to see me. i accept that fact. long time ago.

i just hate to heard the word "wahhh, isya,cntiknya" or "cantik sangat.." or what so ever related to that word. it's fake! it's a lie. i know who am i. if you try to entertain people, please don't tell lie. it hurts!

i'm not hoping to be like the duck in "ugly duckling" story. but i just hope that i'll be having the same fun when they talk about being beauty.

yes i know, we just can't change the fact. it's a fact and i know i can't change. this is me. and i should accept it. nevermind. i'm not beautiful, but thanks to Allah, for creating me without any physical disabilty

ps:// actually, i think twice to write about this. people will know my weakness. but i think i should. so that people will know that i'm not hurt if you tell me that i'm ugly.

Monday, October 04, 2010

update FESTKAPP4 (n the winner is...)

yeah~ semalam habis sudah festkapp. majlis penutup yang gempak tu diserikan dengan wayang kulit bersama dengan tiga orang pengacara majlis yang versatile.

as usual, beginning memang gila best,tak boring, but the performance start dr nyanyian solo, ntah nape macam less energy.. but, that guy yang menang irama malaysia tu, you memang deserve to win la... last night persembahan you a little bit hambar sket but malam pertandingan tu you're damn good.. huhuhu..maybe sebab cuak nak dapat keputusan.

between, congrats to all winners. semoga dengan kehadiran festkapp nih, festkum nanti akan dapat dijayakan dengan jayanya.. n maybe we can get more gold then last year? hope so..

so here are the winners:

Sayembara puisi
third: Sistem Elektrik
second: Komputer dan Perhubungan
first: Pembuatan

Nyanyian Patriotik
third: PPIPT
second: Bioproses
first: Mekatronik

Nyanyian Irama Malaysia

third: Mekatronik
second: Bioproses
first: PPIPT
persembahan terbaik: Mekatronik
kostum terbaik: Alam sekitar

Tarian
third: mikroelektronik
second: PPIPT
first: Bioproses

Permainan Tradisional

third: ((Sorry tak sempat dengar semalam))
second: Bioproses
first: Mekatronik

Band

third: PPIPT
second: Mikroelektronik
first: Mekatronik

and.. yes, i got placing for irama malaysia. 2nd place. masa dorang announce 3rd place goes to mekatronik, i da macam "ok, i'm not gonna win". that guy hebat kot.. nyanyi lagu zapin budi. then, when they announce 2nd place, i expect mungkin akan dapat kat mikro-e. dia bawak lagu nirmala. entertain that night. but then bila dia announce "kumpulan Bioseni", i was like "what???"... siyes, tak expect pun... huhuhu....

cerita disebalik nyanyian wakil biopro:
-me and rozell tak sempat practice ngan mentor. we are damn busy ngan test, class and bla bla. memang tak boley curi masa la.
- dealing ngan mentor hanya untuk dapatkan minus 1 and costume for competition
- practice sesama kami sahaja
- masa malam saringan, rozell out of tune or in her words,"keluar suara ayam". and she down for half day.. 12 am to 12 pm. until i said to her, she got for final. maybe pengadil consider sebab dia guna key asal. and semua high note dia sampai, sampai la last she...erkkk
-malam final kami mintak tukar key. she went down for two key while me mintak naik satu key. and we didn't pactice guna that key. terus nyanyi for pertandingan.
-penutup malam rozell has to perform, but, dia sakit mata so, tak perform
-alhamdulillah, both of us dapat 2nd place...

that's all.. ngeh3..

Sunday, October 03, 2010

as requested by kak atie, video saringan n final

video

ni masa saringan... see how slow is that music? ngeh3...


video

ok, ni final.. i requested naikkan satu key.

hahaha.. buruk gila my voice..erggghh

ps://actually, she didn't requested it, but, i wanna show her. ngeee~

Saturday, October 02, 2010

masih ada kah?

masa aku kecik2 dulu, selalu baca buku cerita tentang budak yang jumpa wallet tepi jalan. lepas tu, dia bawak pergi balai polis pulangkan. bila tuan punya wallet dapat wallet tu balik, tuan punya wallet pun bagi la sikit duit sebagai penghargaan kepada kejujuran budak tersebut.

banyak cerita2 camni. cerita dia sebenarnya lebih kurang sama je.. just watak utam ditukar-tukar nama. amin, abu, timah, aminah, ali antara nama2 favourite. cerita ni moral of the stories dia ialah kejujuran. masa aku kecik2, aku da start ar practice kalu jumpa barang orang jangan amik. kesian kat tuan punya barang.

nak tau kenapa aku cerita pasal ni?

cerita dia macam ni. baru baru ni, pergi makan petang(dinner la..sekqarang dinner kol 6.. lepas dari tu tak de makan da) with my friend. and i tak keluar duit lagi dengan duit dalam wallet ada RM 1 je.. tak suka simpan banyak2 dalam wallet... tu sebab guna kreadit card... ahahah..poyo gila aku ni.. tak de pun.. jokes je. tapi siyes, dalam wallet aku jarang ada lebih dr Rm 30. kalo aku bawak banyak pun aku selit la kat poket selar ke, beg ke, or tempat2 tersorok lain.*tolong la jangan pikir kotor*

aku da merapu ni. continue balik. jadi, cik kawan nih telah meminjam duit dia dengan mengeluarkan dr poket beliau,

aku: hang memang tak suka letak duit dalam wallet ke pyqa?
cik kawan: bukan, ni duit lebih, biasa aku kalau duit yang lebih2 or ada orang kasi bayar hutang, aku letak dalam poket laa. malas nak masuk dalam wallet. *hahah..aku la yang berhutang ngan beliau.. kirim McD ri tu*
aku: ooo.. ok.. ni jap lagi aku da kuar duit aku bayar balik tau.. malas ar nak beratur panjang.
cik kawan: ok...
aku: so kau tak bawak wallet ke nih?
cik kawan: tak... pagi tadi aku bawak, petang aku tak bawak ah

ngeh3... nak dijadikan cerita, selepas makan, kami pun jalan balik hostel dr cafe tu.. rumah cik kawan ni depan umah aku. about 5 min lepas kami masuk umah masing2, suddenly....

"ISYAAAAAAAAAAAAAAA!!! wallet aku hilang..."

maghrib kot... tetiba kena jerit cam tu... terkejut aku. aku memang cam heartless sikit.. aku tak tau nak bagi reaksi apa. tapi cam simpati arr kan.. obviously...

aku: ko letak mana sebenarnya?
cik kawan: aku bawak tadi. aku ingat.. aku letak dalam beg
*duh, tadi kata tak bawak*
aku: ko da check betul2 ke?
cik kawan: da.. da selongkar semua da..
aku: *blurrr*

dengan dia merewang2, aku lak main la laptop... siyes aku memang tak tau nak kasi reaksi apa. tapi secara senyap2, aku telah selongkar balik beg dia... takut dia terlepas pandang.. and yes memang tak de..

just aku da cam dapat agak arr... kalu jumpa balik pun, memang tak dapat da duit.. she said dalam tu ada RM 50. and seingat aku pun, masa dia kuarkan duit dari wallet dia pada pagi kejadian, memang ada nampak RM 50.

so, malam tu aku cakap la kat dia suruh dia buat report polis... bukan apa.. takut la kot org wat dajal kat dia kan..campak ic dia kat crime scene ke. naya je jadi suspek. *berkata sebagai anak kepada seorang pegawai polis*

n esok pagi nye, selepas habis lab, she got a call from jabatan keselamatan. yes, someone found it. so nak amik wallet beliau, pakcik dr jabatan keselamatan sanggup pergi jumpa kami kat dragon, utk pulangkan wallet beliau..*tqvm pakcik*

and guess what.. suma duit dalam wallet dia suma dah hilang.. tinggal kad2 sahaja. len suma goodbye suda. but my friend she glad.. sebab kad2 dia suma tak hilang. suma ada. kalu aku pun aku syukur juga.. at least kad2 tu selamat. duit boley cr lain.

apa maksud aku dengan title kali ni? masih ada ke orang2 seperti amin, abu, timah, aminah, ali dalam cerita yang bermoralkan kejujuran tadi? memang menolong tapi, ada je kesempatan, amik duit orang... tak takut ke daging2 dalam badan anda tu jadi hitam sebab makan duit haram? nauzubillah..

mati bila2 masa je... so, fikir2 lah...

kepada cik kawan..sabaq naa...

ps:// setting cerita ini adalah di sekitar kampus berterabur UNIMAP... nape aku rasa pelik sebut perkataan berterabur tu eh? cik kawan rasa, wallet dia hilang di automart kuala perlis, but org yang jumpanya kata jumpa kat Kubang Gajah. possibility nye, wallet tu cicir dalam bas, n budak tu naik bas bawak gi kubang gajah, pulangkan kat pak guard. OR, memang cicir kat automart, and budak tu bawak balik dulu, pastu bawak gi kubang gajah..eheheh.. ntah... owh ye..setting masa ialah antara hari rabu dan khamis yang lepas. ngee..panjang la plak aku tulis..huhu

update festkapp 4

yes, i'm going final. with my classmate. she represents bioprocess for patriotic song.

gonna be a short post because actually i didn't have mood to update much. because i really don't have mood for final competition actually. still i try my best.

alhamdulillah, it's going well, but when i heard the recording, i hate to listen to my voice. don't know why but it seems changing into big. ahahah... i don't know why, maybe because of the low key. all the low note seems to be not clear after all.. my pronounciation, i felt worst.

but at the end, our VIP named few of us which he wants us to perform later. but still, i don't want to give any hope. i don't think i'm gonna win... but, nak pergi tgk penutup nanti... later i'm gonna post all the winner k..

till then daaa

ps:// video terbalik...nnt i letak, but you guys kena tgk ngan kepala teleng larr