Friday, December 31, 2010

ini kawan saya 1

hohoho... kawan saya ni telah minta saya wat satu post untuk dia... but saya buat ni bukan sebab dia mintak k... but sebab tertingal nama dia dalam appreciation for festkum ri tu.. hehehh.. sorry naa.. jangan marah n jangan sedih..

Nazrul Aziz

tu dia hang tuah pakai baju pink.. errkk..pink ke merah? rabun warna sat (-.-")

ye ke nama dia nazrul aziz ek? i barely know him la... i mean in detail.. we're friend, but, i tak habis explore lagi nih.. heheh

sesi perkenalan: bermula di dalam van masa nak gi dondang sayang. en nazrul ni ialah ahli pantun unimap. hebatkan? madahnye puitis.. ngeh3.. sekali pandang, macam kerek, but bila da bercakap, mula la... adoiii... huhu en nazrul dan rakan2nya telah membetukan sedikit sebanyak pantun untuk nyanyian dondang sayang kami. waktu tu maksud suda ada, cuma pembayang sahaja tak sesuai. dondang sayang kalo nak nyanyi kena ada 9 suku kata. lebey kurang la.. maka, dalam van sewaktu mula perjalanan dr unimap ke tempat2 berkaitan, mereka tolongla sedikit sebanyak.. heheheh..

about him from my view: hurm.. camne nak mula ek? ok... selain dr mejadi ahli pantun unimap, dia juga merupakan seorang emcee.. errkkk.. betul eh ejaan dia camtu? watever.. nak dijadikan cerita, he needs a lot of self control, sebab sometimes, without intention, akan terkeluar "high key"... hanya orang2 tertentu sahaja yang faham maksud nih. but, they make a very good trio on stage when jadi emcee. him, kak aida n coki. sebab tak penah tgk naz sorang2 lagi jadi emcee... biasa tgk ngan kak aida or bertiga.. heheh

he is an outspoken person. what he hate, he'll say. at least for me. sepanjang kawan ngan en naz ni, da banyak dah kena tegur.. especialy bout my appearence. sometimes, yes hurt. but i won't take a long time to accept. he's telling the truth, ta de maknanya nak tarik2 muka maki2 dalam hati bila org tegur menda yang betul. some people say that i'm heartless, but this is the reason why.. no point for me nak tacing2 kalo menda betul. kan?

aside from that, beliau lah yang berada di belakang tabir ketika saya down waktu latihan festkum. datang menemani saya latihan, and we got a lot of talk. thanks sebab "mengaku" saya awek awak ye wak eh... hehehe... jokes.. but bila kita ada dengan org yang kita comfortable and trust to expess our feeling, sometimes it gives a lot help with our emotions. and there he is... but bukan la dia sorang je.. ada orang lain.. kang ada je yang fire aku sebab statement yang aku keluarkan... adoii

kenapa best kawan ngan dia? : no hipokrit. he'll talk whatever he wants. i'll survive better dengan orang yang outspoken dr org yang pura2 suka padahal belakang kutuk but, naz wat camtu tak naz? kalu naz wat, tak mo kawan dah. hehehe.. once a person said something about me, 'll take time to think back of waht they said.. this help me. but... jangan pasni outspoken sangat ye naz... kita slow2 sket..ngeh3

aside from that, ada je topik yang nak dibualkan.. kekadang start ngan A but ending ngan Z... but seriously, best.. tapi kekadang penat gelak.. hek3..

ada lagi sebabnya.. tak ley cakap lelebey... kang kembang plak... huhuhu.. that's all lah... ngeh3.. thanks naz...sebab sudi jadi kawan isya..huhu..

-out-

7 comments:

:N:A:Z:R:U:L:aziz: said...

saya segan :)
tgh malu2 nie

aLia-nL said...

haha.gila detail kau cerita pasal org.ok.buat post pasal aku plak.hahahahaha~

Irsya said...

naz~ eleh... malu ke? post sket gambar blushing... hahah

alia~ aku ada gak terpikir nak wat pasal ko... but it will related with the one that you don't want to mention.. but nnt aku try la avoid but him k.. hahah

i'm shille said...

isyaaa...ak jeles ni..nk jugakkkkkkkk

Irsya said...

shila~ ahahah... nnt ye yunk... nnt i wat..ngee~

kghie said...

buat entri pasal aku plk naz...

:N:A:Z:R:U:L:aziz: said...

kghie : motif kt blog org ko suh ak wat entry tuk ko.. haha..

anis : malu la weh.. btw, baju tu wane merah ok.. baju ukr.. pakai time pesta pantun tritun mmu cyberjaya 2009